Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blatter: Igrače koji namjerno čine grube prekršaje treba izopćiti iz nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je kako bi trebalo izopćiti iz nogometa igrače koji namjerno čine grube prekršaje.

"Trenutno su opasni startovi postali jedno od najvažnijih pitanja u nogometu. Igrači koji to čine namjerno trebali bi biti izopćeni iz nogometa", izjavio je Blatter u intervjuu za današnje izdanje uglednog britanskog dnevnika "The Times", a koji je prenijela i novinska agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Klagenfurtu Austrija: Munja udarila u nogometni teren i pokosila 5 igrača! Slika nije dostupna 'Porez se mora plaćati' Linić o Mamićevu neplaćanju poreza: 'Budite uvjereni - svi će plaćati porez'

Pogibeljni startovi na nogometnim terenima postali su top-tema nakon što je nedavno branič Birminghama Martin Taylor slomio nogu hrvatskom reprezentativcu Eduardu da Silvi, piše Reuters.

Blater se u intervjuu okomio i na trenere i suce. "Pritisak na trenere je ogroman i oni ohrabruju igrače da idu po pobjedu pod svaku cijenu. Također, imate suce koji misle da su dobri ako puste da igra traje što duže bez prekida. No, ja smatram da bi suci trebali pokazati žuti ili crveni karton već u prvim minutama utakmice ako je to potrebno, i tada bi imali mir na terenu", kazao je Blatter.

U subotu se u škotskom Gleneaglesu održava sastanak Međunarodnog nogometnog odbora, koji je zadužen za nogometna pravila.

"Problem pogibeljnih startova bit će na dnevnom redu sastanka u Gleneaglesu, a sucima će biti poslana jasna poruka da moraju biti stroži prema onima koji čine grube prekršaje", rekao je Blatter.

Na upit o mogućnosti da protiv igrača koji čine grube prekršaje bude pokrenut sudski postupak, Blatter je odgovorio: "Ako nekoga napadnete, to je kažnjivo djelo, bez obzira da li se to dogodi na nogometnom terenu ili na nekom drugom mjestu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene