Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barcelona: Navijači traže Mourinha, predsjednik ispituje teren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatnost da će Jose Mourinho postati trener Barcelone svakim je danom sve veća. Navijači treneru Franku Rijkaardu masovno iskazuju nepovjerenje i upravu pozivaju da hitno dovede Portugalca. Predsjednik kluba Joan Laporta navodno je već kontaktirao Mourinhova agenta.

Kap koja je prelila čašu i strpljenje navijača dovela do ruba bio je poraz od Getafea (2:0) u nedjelju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Abramovič se želi što prije riješiti Mourinha Slika nije dostupna Abramovič i Milan žele Rijkaarda

Španjolski mediji izvještavaju kako se Laporta kod Portugalčeva agenta Jorgea Mendesa već raspitao može li "Special One" zamijeniti Rijkaarda što je prije moguće. Laporta se nada kako bi barem to moglo smiriti fanatične navijače, čije mišljenje nije zanemarivo. 

U anonimnoj anketi koju su proveli vodeći španjolski sportski listovi, navijači su se izjasnili kako žele da na 'vruću klupu' Barce zasjedne Mourinho i vrati klub na pravi put.

"Dovedite Mourinha i učinite da nas se ostali španjolski klubovi ponovno boje" ili "Mourinho će riješiti ovaj kaos", samo su neke od izjava navijača koje prenose mediji.  

>> Mourinhov povratak kući prekinuo TV emisije, Abramovič progovorio

>> Mourinho: Vratit ću se u Chelsea!

>> Mourinho se sukobio s 12-godišnjakom

Mourinhov 'agresivan' pristup mnogi smatraju savršenom suprotnošću Rijkaardovoj 'mlakosti' i zalaganju za 'lijep nogomet', posebice kada se radi o momčadi koja posjeduje nekoliko najboljih napadača na svijetu. 

A jučer navečer, inače vrlo suzdržan Rijkaard, bio je nekarakteristično otvoren u kritikama svojih igrača.

"Napadači moraju raditi jednako naporno kao i ostatak momčadi. Ima igrača koji ne igraju dobro na gostovanjima. Kada se izgubi lopta ne trude se svi jednako kako bi ju čim prije vratili nazad", rekao je Nizozemac. 

Slično je dan ranije izavio i kapetan Carles Puyol. On smatra da više nema jedinstva na terenu te da Rijkaard prvu postavu bira prema reputaciji i zvučnim imenima, a ne kako bi trebalo, prema trenutnoj formi. 
 
"Može se izgubiti, ali zabrinjava me način na koji gubimo. Znam da bi o tome trebali razgovarati između sebe u svlačionici, no cijeli svijet to vidi i izvana", rekao je ljutito Puyol nakon utakmice protiv Getafea.

"Kapetan je u pravu. Moramo izaći na teren motiviraniji, puno agresivniji i sa spoznajom da 'lijep nogomet' nije dovoljan", složio se i Leo Messi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene