Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijski tisak hvali 'vatrene' i upozorava na Nijemce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski tisak danas opširno komentira rezultate izvlačenja za skupine Europskog prvenstva 2008. u nogometu, hvaleći hrvatski nogomet, ali stavljajući ipak u prvi plan Nijemce kao velikog i opasnog susjeda.

Sve austrijske novine prenose izjave Slavena Bilića o povjerenju u momčad koja može svakoga pobijediti te njemačkog izbornika Joachima Loewa koji je upozorio na opasnost od Hrvata, ali i Poljaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: Austrijanci očekuju 640 milijuna eura zarade Slika nije dostupna Krankl: Austrija je autsajder na EP-u

"Die Presse" navodi riječi bivšeg reprezentativca Andreasa Herzoga, koji je Nijemcima već čestitao "jer uvijek izvuku najlakšu skupinu".

"Kleine Zeitung" donosi komentare brojnih sadašnjih i bivših
nogometaša. Kapetan austrijske vrste Andreas Ivanschitz smatra da je "skupina mogla biti i gora, ali da izgleda lakša nego što jest". Ivanschitz predviđa da će za uspjeh Austrije biti ključna prva utakmica, ona s Hrvatskom, i da tu Austrija ima šanse.

Austrijski izbornik Josef Hicksberger smatra da je "Njemačka favorit kao i uvijek", ali da i Poljska i Hrvatska imaju dobre šanse za napredovanje. "Moje uspomene na Hrvatsku nisu tako dobre kad je riječ o posljednjim rezultatima", podsjetio je Hicksberger.

U raspravu se umiješao i austrijski kancelar Alfred Gusenbauer", koji se raduje srazu s Njemačkom. "Hrvatska i Poljska su izazov", izjavio je Gusenbauer koji se ipak nada uspjehu Austrije.

"Njemačka je jasan favorit. Hrvatska i Poljska su dobre momčadi, ali protiv njih imamo prednost domaćeg terena", procijenio je bivši austrijski izbornik Herbert Prohaska.

U prikazu momčadi koje sudjeluju na EP, "Die Presse" je pun hvale za hrvatsku momčad, koju naziva "balkanskim Brazilom". Međutim, izbornik Bilić traži "nebrazilske kreposti: disciplinu i timski rad, u kombinaciji s radošću igranja i kreativnošću što je Hrvatima u krvi", piše "Die Presse".

"Hrvati su opasni, njihov rezervoar talenata neiscrpan je", piše list koji tvrdi da hrvatsku reprezentaciju predvodi "novi Beckham, Niko Kranjčar".

"Die Presse" međutim upozorava i na hrvatske slabosti. 

"Nogometni čarobnjaci zaista uspijevaju nadmašiti sebe samo protiv velikih imena", tvrdi list zaključujući da je "Austrija za mnoge Hrvate samo topovsko meso".

Austrijske novine bave se i sigurnosnim pitanjima i skreću pozornost na hrvatske i poljske huligane. "Die Presse" navodi primjer divljanja hrvatskih huligana prošlog ljeta za vrijeme utakmice između Dinama i Rapida u Kapfenbergu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene