Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Umag: Poraz Karanušića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Roko Karanušić poražen je u 1. kolu ATP turnira u Umagu od Argentinca Guillerma Canasa sa 6:3, 6:3.

Niti iz trećeg pokušaja Karnušić u Umagu nije uspio proći prvu prepreku, no treba priznati mu je svaki put ždrijeb bio izrazito nesretan. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija kod Umaga Muškarac (88) šetao i pao u more: Udario je glavom u stijene i preminuo Slika nije dostupna Umag: Poraz nervoznog Karanušića nakon maratonskog četvrtfinala

U sva tri navrata Karanušić je za prvog protivnika dobijao pobjednike Umaga - 2003. Švicarca Wawrinku, 2004. Moyu, a ove godine Canasa, koji je pobjednički pehar podigao 2004. godine. 

Od te godine Canas nije igrao u Umagu, a u dvoboju sa Karanušićem je pokazao kako će i ove godine biti jedan od pretendenata za naslov.

Već u prvom gemu susreta Canas je stigao do 'breaka', što je bilo dovoljno za prvi set, a u drugom je Karanušić pružio daleko veći otpor i kod 2:2 propustio dvije lopte za obrat. Drugu priliku nije dobio, Canas je kod 4:3 u drugom načinio i drugi 'break' i završio posao za sat i 41 minutu igre. U trenutku dok su se rukovali nad Umagom je počelo jako kišiti, no ta kiša je stigla prekasno za Karanušića.

'Nisam ništa ni očekivao, nema vam puno filozofije kada igrate sa Canasom, ne morate razbijati glavu cijelu noć kako igrati protiv takvog majstora. U prvom setu sam doživio toplotni udar, a nervirale su me i loptice koje nisu bile toliko tvrde, već polušuplje. Naravno da sam imao šansu ostaviti bolji dojam, imao sam 15:40 kod 2:2 u drugom i da sam to iskoristio možda bi uspio nekako do seta. Ipak, ovo je moja realna forma, znam da sam pao oko 200. mjesta, ali to je po meni ista stvar kao i da sam 132., što je moj najbolji renking iz studenoga 2004. Sa mnom se nikad ne zna, tko zna hoću li sljedeće godine u Umagu uopće igrati tenis ili ću u to vrijeme biti na Tibetu i odmarati se', kazao je Karanušić.

Brži od kiše bio je još jedan Argentinac Jose Acasuso koji je sa glatkih 6:2, 6:0 dobio Francuza Vasellina, kao i četvrti nositelj Španjolac David Ferrer koji je sa 6:2, 6:2 u gledalište ispratio sunarodnjaka Alberta Montanesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene