Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Indian Wells: Ljubičić bolji od Čilića, Ančić pobijedio Gonzaleza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hrvatskom okršaju u susretu drugog kola ATP teniskog turnira u Indian Wellsu, Ivan Ljubičić pobijedio je Marina Čilića sa 2:0, a Mario Ančić pobijedio je 12. nositelja, Čileanca Fernanda Gonzaleza, rezultatom 2:1. Ivo Karlović je nakon dva sata igre pobijedio Južnoafrikanca Rika De Voesta 6:3, 7:6.

Po setovima, bilo je 7:6 (7) i 7:5. Meč je trajao dva sata. Ljubičić je servirao 11 aseva, a Čilić dva. Obojica su imala 58 posto ubačaja prvog servisa i po dvije dvostruke servis greške. No Ljubičić je iskoristio sve tri break lopte, a Čilić dvije od šest.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP lista: Karlović pao za 7 mjesta Slika nije dostupna ATP lista: Karlović najbolje plasirani hrvatski tenisač

Bio je to njihov prvi međusobni susret na ATP Touru.

Ljubičić će u trećem kolu odmjeriti snage sa španjolskim tenisačem Tommyem Robredom koji je u drugom kolu pobijedio Čileanca Nicolasa Massua 6:4, 5:7, 7:6 (5). 

A Mario Ančić je bio bolji od 12. nositelja, Čileanca Fernanda Gonzaleza, rezultatom 2:1.

Prvi set Ančić je dobio 7:5, Gonzalez je uzvratio sa 6:3 u drugom setu, a treći je istim tim rezultatom dobio Ančić. Meč je trajao 2 sata i 18 minuta. Ančić je servirao 11 as servisa, uz postotak prvog servisa od 69 posto.

Bio je to njihov peti međusobni susret, a do okršaja u Indian Wellsu svaki je imao po dvije pobjede. Mladi Splićanin je slavio 2005. godine na Mastersu u Hamburgu i godinu dana kasnije u Aucklandu, dok je Gonzalez bio bolji 2003. godine u Washingtonu i 2005. godine u Monte Carlu.

Ančić će u trećem kolu igrati protiv pobjednika susreta Šveđanina Thomasa Johanssona i Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

I Ivo Karlović je uspješno preskočio prvu prepreku na ATP teniskom turniru u Indian Wellsu. Karlović je u dvoboju prvog kola bio slobodan, a u drugom kolu je nakon dva sata igre pobijedio Južnoafrikanca Rika De Voesta 6:3, 7:6 (2).

U trećem kolu Karlović će igrati protiv 11. nositelja Britanca Andya Murraya.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene