Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U atletskom svijetu na pomolu je još jedan dopinški skandal nakon što je Njemački atletski savez potvrdio da se provodi istraga protiv dvoje vrhunskih njemačkih atletičara - olimpijskog prvaka na 800 metara iz 2000. Nilsa Schumanna i bivše europske prvakinje na 400 metara Grit Breuer.


Istraga je pokrenuta kao posljedica priznanja osuđenoga atletskog trenera Thomasa Springsteina, a u aferu su umiješani i nizozemski menadžer Jos Hermens i španjolski liječnik Miguel Angel Peraita.

Vezani članci Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti Slika nije dostupna Ljubov Ivanova suspendirana zbog dopinga

Springstein je ranije dobio 18-mjesečnu suspenziju zbog davanja nedopuštenih stimulansa malodobnim atletičarima, a kao trener je bio umiješan u posjedovanje doping-sredstava zbog čega je i pokrenuta istraga protiv Schumanna i Breuer, koja je u to vrijeme bila Springsteinova djevojka.

Breuer je već jednom 1992. uhvaćena u uzimanju stimulanta
Clenbuterola, zbog čega je kažnjena sa trogodišnjom suspenzijom, a 2004. je izbjegla doping-test na natjecanju u Južnoj Africi. Karijeru je prekinula krajem 2004.

28-godišnji Schumann je zadnjih godina imao velikih problema sa ozljedama, a blisku suradnju sa Springsteinom je prekinuo kada je trener optužen.