Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arsenal i Chelsea optuženi za nesportsko ponašanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski nogometni savez (FA) optužio je Arsenal i Chelsea za nesportsko ponašanje zbog masovne tučnjave tijekom sudačke nadoknade u finalu Liga kupa.

Igrač Arsenala Emmanuel Eboue optužen je za nasilno ponašanje zbog udaranja Waynea Bridgea, a optužen je i Emmanuel Adebayor zbog agresivne reakcije i zbog toga što je odbio napustiti teren nakon što mu je sudac pokazao crveni karton. Obojici rok za žalbu ističe danas. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wenger: 'Ovo su najbolji mladi igrači koje sam ikad trenirao!' Slika nije dostupna Chelsea osvojio Liga Kup

FA je odbacio i pritužbe Adebayora i Chelsejevog veznjaka Johna Obi Mikela za neopravdano isključenje (crveni). Adebayor stoga automatski neće igrati tri utakmice, plus najvjerojatnije još nekoliko, ovisno o tome kakvu kaznu će odrediti nogometni savez. Mikel će propustiti čak 4 utakmice jer mu je ovo već drugo 'isključenje' u ovoj sezoni. 

Arsenalov branič, Kolo Toure, prošao je najbolje jer je odmah prihvatio karton i ispričao se zbog ponašanja. 

Ebouev 'slučaj' će pred disciplinsku komisiju već sutra, a kao dokaz će biti korištena i video snimka. Adebayorov 'slučaj' će biti razmotren 6. ožujka. On naime, ima pravo na odvojeno saslušanje jer je već na utakmici kažnjen crvenim kartonom. 

Iako su tijekom tučnjave utrčali na teren, treneri Jose Mourinho i Arsene Wenger neće biti optuženi jer su samo pokušavali smiriti igrače. 

FA je priopćio da je glavna optužba protiv klubova to što "nisu uspjeli osigurati da se njihovi igrači i službenici ponašaju pristojno i/ili da se suzdrže od provokativnog i/ili nasilnog ponašanja".

Klubovi imaju pravo žalbe, tj. odgovora na optužbe do 14. ožujka. 

Nakon što je čuo optužbe nogometnog saveza, Wenger se odmah ispričao: "Žao mi je što je do toga došlo, a kada se ne ponašate kako je primjereno onda se treba ispričati", rekao je za službenu web stranicu kluba. 

Bila je to prva finalna utakmica u povijesti engleskog nogometa koju je jedan od klubova završio s dva igrača manje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene