Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ančić boluje od mononukleoze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Ančić boluje od mononukleoze. Dijagnoza je, nakon gotovo tri tjedna pretraga konačno postavljena. Dvojbi više nema.

'Poludio sam! Ljut sam kao ris!'- žestoko je izvjestio Ančić o dosadnoj bolesti koja jako iscrpljuje organizam.
Prema najoptimističnijim prognozama Ančić bi se tenisu mogao vratiti negdje koncem travnja, prenosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

'Doktori su rekli da ću za tri do četiri tjedna napraviti kontrolni pregled. Nadaju se zajedno sa mnom da će bolest brzo proći zbog moje dobre fizičke pripremljenosti. No, realno je očekivati da barem dva mjeseca neću igrati tenis' - žalostan je Ančić.


Splitski tenisač nije klonuo duhom. ' Moglo je biti i gore. Šteta što mi se to sada dogodilo, ulazio sam u formu i počeo sam &8220;osjećati&8221; reket'  žali Ančić.

Prve je probleme hrvatski reprezentativac počeo osjećati uoči nastupa u prvome kolu Davisovog kupa protiv Njemačke u Krefeldu. Unatoč liječničkim savjetima da ne igra, Splićanin je istrčao na teren. 

'Srce me je povuklo u igru. Želio sam dati zadnji atom snage za reprezentaciju i nisam mogao poslušati doktorske savjete. Bilo je to jače od mene. Kada se sjetim svih lijepih trenutaka s reprezentacijom teško je za nju ne dati sve od sebe. Pokušao sam, nije išlo. I na kraju se sve skupa još više iskompliciralo' objašnjava Ančić.

Mononukleoza je bolest koja zahtjeva gotovo potpuno mirovanje. Tenisku će pauzu Ančić iskoristiti da nadoknadi propušteno gradivo na fakutetu. 

'Na četvrtoj sam godini pravnog fakulteta. Pokušat ću odraditi poneki ispit, primaknuti se još bliže diplomi'  kaže Mario koji tu ne staje.

Uzet će i privatne instrukcije iz španjolskog i - latinskog!? 
' Latinski mi je jako zanimljiv. Nije to povezano s fakultetom, želim ga naučiti radi sebe'  objasnio je Ančić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene