Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska skijašica Ana Jelušić slalom u Apenu završila je novim velikim uspjehom zauzevši šesto mjesto. Prvu vožnju završila je na osmom mjestu. Odličnim vožnjama u Aspenu i Leviju Ana je zasjela na peto mjesto slalomašica i sedmo mjesto ukupnog poretka u svjetskom kupu.


Ana je prvu vožnju završila sa zaostatkom od samo 1.13 sekundi za vodećom Austrijankom Marlies Schild.

Vezani članci Zagrebački Rally usporava promet u Zagrebu - 1 Naoružajte se strpljenjem za vikend: Dio Zagreba čeka prometni kaos, pogledajte kako ga možete izbjeći Slika nije dostupna Ana Jelušić na posljednjem slalomu sezone

Drugu vožnju, na stazi koju je postavio njezin trener, odvezla je još bolje i završila na šestom mjestu.

Za pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild, zaostala je 1.65 sekundi.

Drugo mjesto osvojila je Austrijanka Nicole Hosp (0.80 sekundi), a treće Šveđanka Therese Borssen (+1.07), dok je olimpijska prvakinja Anja Paerson četvrta.

Druga hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije završila prvu utrku.

Sa novih 40 bodova Jelušić je trenutno peta slalomašica sa ukupno 90 bodova, dok vodi Schild sa maksimalnih 200 bodova. U ukupnom poretku Jelušić je sedma sa 93 boda, a vodi Hosp sa 210. 

Ana Jelušić ovim je uspjehom pokazala da četvrto mjesto u Leviju nije slučajnost i da Hrvatsko skijanje unatoč (privremenom) odlasku Janice Kostelić ide dalje velikim koracima.