Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amerikanci zovu Klinsmanna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni savez SAD-a u petak je raskinuo suradnju s dosadašnjim izbornikom Bruceom Arenom, a već danas su se u medijima pojavila nagađanja o mogućem nasljedniku.

Najviše se spominje ime bivšeg njemačkog izbornika Juergena Klinsmanna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom utakmice U Banja Luci spalili hrvatsku zastavu pa se međusobno potukli Slika nije dostupna Fred Matić i Siniša Mihajlović Ministar hrvatskih branitelja pozirao s izbornikom Srbije: Rat je iza nas!

- Klinsmann živi u Kaliforniji i vrlo dobro poznaje američki nogomet, budući da je jedno vrijeme bio pomoćnik trenera Los Angeles Galaxya. 

On je vrlo inteligentna osoba s puno pozitivnih karakteristika. Vjerujem da ću vrlo skoro imati priliku razgovarati s njime, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza SAD-a Sunil Gulati.

Klinsmann (41) je kormilo njemačke reprezentacije napustio prije dva dana. 

"Klinsi" je uspio preporoditi njemačku reprezentaciju, koja je pod njegovim vodstvom igrala atraktivan napadački nogomet, te je osvojila treće mjesto na SP-u. 

Objašnjavajući razloge odlaska, Klinsmann je rekao kako se želi vratiti svojoj obitelji u Kaliforniju te životu bez stresa.

Bruce Arena je na izborničkoj klupi SAD-a proveo osam godina, a na SP u Japanu i Južnoj Koreji odveo je američku reprezentaciju do četvrtfinala. 

Na nedavnom SP u Njemačkoj SAD su zauzele posljednje mjesto u svojoj skupini, izgubivši od Češke i Gane, dok su jedini bod osvojile protiv kasnijih pobjednika Talijana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene