Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

America's Cup: Alinghi se mora natjecati protiv Oraclea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki sud je odlučio da će švicarski Alinghi morati braniti naslov u America's Cupu protiv BMW Oraclea.

Sljedeći America's Cup, najprestižnije jedriličarsko natjecanje na svijetu, koji bi se trebao održati 2009. u Valenciji, do sada je bilo upitno zbog brojnih promjena pravila. 

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Problem je nastao nakon što su BMW Oracle i ostali izazivači u srpnju uložili prosvjed na promjene koje, prema njihovu mišljenju, favoriziraju branitelja naslova, švicarski Alinghi. Osim toga, tvrdio je BMW Oracle, Alinghi je za izazivača uzeo nepoznati španjolski nautički klub Desafio Espanol, te su zajedno mogli dogovarati pravila trke koja bi bila protiv ostalih natjecatelja.

Još je u studenom američki sud presudio u korist Oraclea, no Alinghi je tražio ponovno razmatranje presude.

Alinghi je nakon današnje odluke objavio da se neće žaliti na presudu te je predložio trku s Oracleom u srpnju 2009. Sljedeći America's Cup će se održati u Valenciji iduće godine.

Presuda znači i da će se Alinghi morati natjecati protiv BMW Oracle u velikim katamaranima dok će švicarska posada izabrati mjesto okršaja.

Posada Alinghija već je viđena kako vježba u katamaranima uz obale Valencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene