Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abramovič kupio slike Bacona i Freuda po rekordnoj cijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski milijarder Roman Abramovič je tajanstveni kupac slike Luciana Freuda koja je na najnovijoj dražbi u New Yorku postigla rekordnu cijenu i triptiha Francisa Bacona, piše The Art Newspaper.

Oligarh kojemu je 41 godina, vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea kupio je "Triptih" Francisa Bacona iz 1976. za 86,2 milijuna dolara (55,4 milijuna eura) na dražbi koju je Sotheby's u četvrtak organizirao u New Yorku.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Slika nije dostupna Chelsea želi Luku Modrića i Slavena Bilića?

Dva dana ranije kod Christie'sa je u New Yorku kupio sliku Luciana Freuda "Benefits Supervisor Sleeping", akt pretile žene ispružene na sofi iz 1995., po rekordnoj cijeni od 34 milijuna dolara (21,5 milijuna eura).

Ovom prodajom je Lucian Freud, britanski slikar, unuk psihoanalitičara Sigmunda Freuda, postao najskuplji živući slikar u svijetu koji je oduzeo naslov Amerikancu Jeffu Koonsu.

Aukcijska kuća nije otkrila tko su bili kupci tih djela, ali The Art Newspaper piše da "izvori bliski tržištu potvrđuju da je obje slike kupio Roman Abramovič, najvjerojatnije da bi ih objesio na zid svoje kuće u Londonu".

Abramovič čije bogatstvo Sunday Times procjenjuje na 11,7 milijarda funta (15 milijarda eura) kupio je Baconovo djelo koje je bilo u vlasništvu obitelj Moueix, vlasnika dvorca Petrus, kako piše list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene