Obavijesti Video Pretražite Navigacija

8,7 milijuna zahtjeva za 1,05 milijuna ulaznica za Euro 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacijski odbor europskog nogometnog prvenstva 2008. zabilježio je 8,7 milijuna zahtjeva za 1,05 milijuna ulaznica, izjavio je jučer glavni direktor organizacijskog odbora Švicarac Martin Kallen.

Kallen je novinarima rekao da je do sada zabilježeno 8,7 milijuna zahtjeva za ulaznice, sve putem interneta i to iz 142 različite zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nijemci mahnito traže karte za Euro 2008. Slika nije dostupna Ulaznice za Euro 2008. već na "crnom tržištu"

S obzirom na rezultate kvalifikacija, na ulogu favorita i na
geografsku položaj, najviše je zahtjeva zabilježeno iz Njemačke - 27 posto, dodao je Kallen.

Osim toga, kako je rekao, UEFA je zabilježila 10.800 kandidatura za 5.000 mjesta za dragovoljce, iz 133 različite zemlje, a od kojih je veliki broj kandidata bio raspoređen kao dragovoljci za FIFA-u prilikom organizcije svjetskog nogometnog prvenstva 2006. u Njemačkoj.

Tisuću dragovoljaca bit će raspoređeno u Baselu, gradu gdje će se održati svečanost otvaranja prvenstva 7. lipnja, i 1.000 u Beču gdje će se igrati finale 29. lipnja.

U šest ostalih gradova - Innsbrucku, Salzburgu i Klagenfurtu u Austriji te u Bernu, Zuerichu i Ženevi u Švicarskoj - u kojima će se igrati utakmice bit će raspoređeno po 500 dobrovoljaca. 

UEFA povećala nagrade za sudionike 

Nogometne reprezentacije koje budu sudjelovale na EP dobit će znatno veći iznos novca u nagradi za razliku od sudionica prošlog prvenstva Europe, objavila je UEFA.

UEFA je namijenila 184 milijuna eura za 16 ekipa koje su se plasirale na prvenstvo Europe iduće godine u Austriji i Švicarskoj, dok je na Euru 2004. nagradni fond iznosio 129 milijuna eura.

Sve reprezentacije koje će se okupiti u lipnju iduće godine u
Austriji i Švicarskoj primit će 7,5 milijuna eura, dok su na prošlom prvenstvu zemlje sudionice dobile 4.8 milijuna eura.

U fazi natjecanja po skupinama, bonusi za pobjedu će iznositi milijuna eura, dok će neodlučen rezultat donijeti 500.000 eura.

Četvrtfinalisti će primiti svaki po dva milijuna eura, dok se
polufinalisti mogu radovati dodatnoj nagradi od tri milijuna eura.

Reprezentacija koja odnese pobjedu u finalu europskog prvenstva na stadionu Ernst-Happel 29. lipnja dobit će još 7,5 milijuna eura, a poraženi u finalu 4,5 milijuna.

Ako pobjednici Eura 2008 budu ujedno pobijedili u sve tri utakmice u svojoj skupini dobit će ukupan iznos od od 23 milijuna eura, za razliku od 17,7 milijuna na zadnjem prvenstvu u Portugalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene