Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Barceloni presudio je da francuski dnevnik 'Le Monde' i njegovi novinari moraju isplatiti 300.000 eura odštete plus kamate španjolskom prvoligašu Barceloni zbog članka, ocijenjenog kao kleveta, u kojem se pisalo da je klub uvučen u dopinšku aferu.


Dnevnik 'Le Monde' i jedan njegov novinar Stephane Mandard osuđeni su na isplaćivanje odštete u visini od 300.000 eura te na objavljivanje odluke u svim svojim izdanjima kao i u dva velika katalonska dnevnika, stoji na internetskim stranicama Barcelone .

Vezani članci Slika nije dostupna 9131 neriješen slučaj stariji od 10 godina: Ako vam sudski postupak traje desetljećima možete tužiti državu Slika nije dostupna Cecilia Sarkozy dobit će odštetu zbog golišavih fotografija

'Le Monde' također , prema presudi, mora 'izmijeniti objavljene informacije i to kako od njega bude tražila Barcelona'.

Barcelona je podnijela tužbu u prosincu 2006. protiv 'Le Monde' jer je francuski dnevnik uspostavio vezu između kluba i liječnika Eufemiana Fuentesa, koji je u središtu dopinške afere 'Puerto' koja potresa profesionalni biciklizam.

U svom izdanju od 8. prosinca francuski dnevnik je napisao da taj skandal, koji je potresao biciklizam obuhvaća i četiri španjolska nogometna kluba među kojima Real Madrid i Barcelona.

Real Madrid je također podnio tužbu protiv 'Le Mondea'.