Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncert klasične glazbe za pamćenje

Simfonijski orkestar iz Montreala oduševio zagrebačku publiku

PR
PR Foto: PR
Veleposlanstvo Kanade u RH i IN2 grupa kao partner podržali koncert klasične glazbe za pamćenje

Veleposlanstvo Kanade u RH i IN2 grupa kao partner podržali su koncert Simfonijskog orkestra iz Montreala na čelu s dirigentom Rafaelom Payareom prošlog petka u Koncertnoj dvorani Lisinski.

Koncert je započeo nježnim Perludijima Franza Liszta, a nastavio se izvrsnim izvedbama Ravelova Glasovirskog koncerta u G-duru i 10. Simfonije u e-molu op. 93 Dmitrija Šostakoviča. Izvedba orkestra je bila besprijekorna, nešto što zagrebačka publika nema priliku tako često slušati. Svi izvođači u orkestru su pokazali kako to izgleda kada talentirani pojedinci daju maksimum, a važno je napomenuti i kako neki od njih sviraju na povijesnim glazbalima još iz 18. i 19. stoljeća. U prvom dijelu koncerta nastupio je i poznati pijanist Vikingur Ólafsson, svjetska zvijezda, nevjerojatne virtuoznosti i osobnosti koja osvaja na prvi takt. Izveo je Koncert za klavir i orkestar u G-duru Mauricea Ravela. Publika je bila toliko oduševljena da se 38-godišnji pijanist podrijetlom s Islanda više puta vraćao na scenu te je zagrebačkoj publici poklonio najprije Preludij u h-molu Johana Sebastiana Bacha u obradi Aleksandra Iljiča Zilotija, a zatim stavak Le Rappel des oiseaux Jean-Philippea Rameaua.

Drugi dio koncerta bio je posvećen dramatičnoj, emocionalnoj i orkestralno najizazovnijoj izvedbi –Desetoj simfoniji u e-molu, op. 93 Dmitrija Šostakoviča – kojom je Simfonijski orkestar iz Montreala zagrebačku publiku ostavio bez daha.

IN2 grupa je iznimno počašćena što je bila dio ove vrhunske glazbene priče koja Zagreb stavlja na svjetsku kartu prijestolnica u kojima se može uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi sa suvremenim štihom.


***
Sa 30 godina iskustva, IN2 grupa razvija softver za niz industrijskih vertikala, a iskustvo razvoja i implementacije rješenja stekla je u gotovo svim poslovnim granama. Grupa posluje u pet zemalja regije s više od 300 klijenata te snažnim naglaskom na podršku kompanijama i organizacijama iz sektora gospodarstva, financija i osiguranja te zdravstva i javnog sektora.
IN2 grupa, članica Juniper grupe, dio je Constellation Software Inc. CSI je jedna od najsnažnijih globalnih ICT grupacija koja isporučuje softverska rješenja i gradi trajne odnose s klijentima širom svijeta. CSI zapošljava više od 36 000 stručnjaka u 1.000 ureda širom svijeta te surađuje s preko 125 000 klijenata u više od 80 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene