Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edukativni serijal

Saznajte odgovore na sva pitanja o štednji i budućoj mirovini

PR
PR Foto: PR
AZ mirovinski fondovi već duži niz godina kontinuirano rade na projektima koji imaju za cilj jačanje financijske pismenosti građana RH.

Rad na jačanju financijske pismenosti građana kontinuiran je i dugotrajan proces i teško je očekivati veće pomake u kraćem razdoblju.

Kao i kod svake druge pismenosti, sadržaji bi trebali biti integrirani u redovne obrazovne programe. Tek dugoročnim i dobro osmišljenim aktivnostima i sadržajima, možemo očekivati da će naši građani imati dovoljnu razinu znanja i poznavanja financijskih proizvoda i usluga kako bi na najbolji mogući način mogli planirati svoju financijsku budućnost.


Najnoviji projekt na kojem se radilo gotovo godinu dana je edukativni serijal s Robertom Knjazom „Mala škola za veće mirovine“ , a koji je predstavljen u jesen 2022. godine i jako je dobro prihvaćen među svim dobnim skupinama. Radi se o serijalu od pet epizoda u kojima Robert Knjaz na svoj prepoznatljiv i sjajan način, sadržaje s područja rada mirovinskih fondova, mirovinske štednje i njene potrebe i značenja oblikovao na način da to istovremeno bude informativno i zabavno. Serijal je napravljen na način da je obuhvatio različite generacije, njihovo viđenje buduće mirovine i pitanja i dileme s kojima se susreću vezano za život u mirovini. Robert Knjaz tako razgovara s različitim skupinama i pojedincima, od onih najmlađih koji imaju horizont od oko 40 godina do mirovine, novozaposlenih mladih ljudi, pa preko srednje generacije koja ima još nekih 15 godina do mirovine. Također, Robert Knjaz koji je i sam u godinama u kojima je krajnji čas aktivno se pozabaviti pitanjem svoje buduće mirovine, istražuje koje su mogućnosti i najbolji način štednje i brige o svojoj budućoj mirovini. Na kraju serijala, razgovara s umirovljenicama jednog doma za umirovljenike, a koje imaju jako dobre životne savjete i sretne su u svojim umirovljeničkim danima. S obzirom na svoje životno iskustvo imaju jako dobre poruke kako za Roberta tako i mladu generaciju.

PR PR Foto: PR


Uz razgovor s građanima, njihova i svoja osobna pitanja vezana uz mirovinski sustav u RH, Robert Knjaz postavio je financijskim stručnjacima koji su dali svoje viđenje, preporuke i odgovorili na postavljena pitanja.
Filmovi su trajno dostupni na YouTube kanalu AZ fonda, na mrežnoj stranici, kako bi bili dostupni što širem krugu naših građana. Vjerujemo da će kroz serijal mnogi građani naći odgovore na pitanja koja i njih zanimaju kako o mirovinskom sustavu tako i mogućnostima koje su im na raspolaganju kako bi na najbolji mogući način utjecali na svoju buduću mirovinu.
Pozivamo sve da pogledaju filmove, pronađu odgovore na mnoga pitanja, a vjerujemo da ćemo kroz sadržaje i one koji do sada nisu brinuli o svojoj štednji u II stupu, potaknuti da provjere u kojem fondu II stupa štede, jesu li u pravoj kategoriji fonda i što mogu dodatno napraviti kako bi u mirovini bili zadovoljni i sretni kao i naše umirovljenice koje u svojoj trećoj dobi uživaju jer su na vrijeme poduzele sve kako bi u mirovini mogli živjeti na način kao i ranije. Uz sve ovo, vjerujemo da će se gledatelji i zabaviti jer je Robert Knjaz je i ovoga puta našao način kako i ozbiljnije teme koje na prvi pogled nisu zanimljive, predstaviti i obraditi na interesantan, poučan i zabavan način.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene