Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Da je drugačiji, bio bi HDZ-ovac!''

Izborni dan u rodnom kraju Zorana Milanovića: U Glavicama Donjim naveliko se priča o predsjedničkim izborima

Rodni kraj Zorana Milanovića - 2
Rodni kraj Zorana Milanovića - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rodni kraj Zorana Milanovića - 1 Rodni kraj Zorana Milanovića - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rodni kraj Zorana Milanovića - 2 Galerija 1/2 >>
Iako rođeni Zagrepčanin, Zoran Milanović korijene vuče iz okolice Sinja. U prvom krugu Milanović nije odnio pobjedu u rodnom kraju, a oni koji ga dobro poznaju tvrde da će, pobijedi li – raditi za narod, a ne za svoga.

Glavice Donje tek su dva kilometra od središta alkarskog grada u kojemu se danas, osim o buri i nadaleko poznatom kupusu, priča o predsjedničkim izborima jer iz Glavica Donjih Zoran Milanović vuče sinjske korijene. ''Kao dijete, svako je ljeto dolazio kod dida i kod babe'', prisjeća se Milanovićev susjed Stipe Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 4 Stigao s potpisima FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića Ivan Anušić, Oleg Butković Nastavak sukoba Butković objavio fotografiju s Anušićem pa zapitao: "Zorane, di si ti? Jesi sastavio Vladu?"

A rodbinu Milanović ne zaboravlja ni danas. Zoranova strina Marija najbolje zna kakvi su Milanovići. ''Svi su čvrsti, svi su temperamentni, ne znam što bih vam rekla. Zoran je najviše na svog oca'', kaže Marija Milanović.

O rođaku Zoranu Ante će ko iz topa. ''Ispravan, pošten, tvrd, težak. Teže mu je s tim, s tim karakterom, s tim načinom. Puno bi bolje prošao da je malo drugačiji, al' onda bi bio HDZ-ovac'', kaže Ante Milanović.

U prvom krugu nije odnio pobjedu u rodnom kraju

A HDZ u Glavicama Donjim godinama pobjeđuje. I u prvom krugu predsjedničkih izbora 50 glasova više dobio je HDZ. ''Ovdje će Milanović izgubiti. Čudno je to. Ljudi su nevjerni. Neka crni đavao pobjedi, samo nek' nije naš'', kaže Rajka Ljubičić iz Glavica.  No oni koji Milanovića dobro poznaju tvrde da će, pobijedi li – raditi za narod, ne za svoga. Ipak, narod ima zadnju riječ.

Izborni rezultati očekuju se u Glavicama Donjim i Sinju, gdje su izlaznim anketama zadovoljni. Sinjski SDP nada se pobjedi i u Glavicama, u kojima je u prvom izbornom krugu Milanović izgubio od Kolinde Grabar-Kitarović za 50 glasova.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene