Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastavak kampanje

Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Karlovcu pozivala na zajedništvo i tražila glas za "pravu Hrvatsku"

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu je održala predizborni skup uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. Nakon njenih poziva na zajedništvo reagirao je i Zoran Milanović na svom Facebooku.

Kandidatkinja na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u Karlovcu održala predizborni skup uoči drugog kruga izbora za predsjednika države.

Pročitajte i ovo Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj" Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović "volio sam srbiju" Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

Grabar-Kitarović najprije je zahvalila svima koji su joj dali svoj glas u prvom krugu izbora, a zatim pozvala građane Hrvatske da izađu na izbore i u drugom krugu 5. siječnja 2020. godine. Grabar-Kitarović rekla je da je u njezina poruka u drugom krugu predsjedničkih izbora – okupimo se.

''Okupimo se kao što smo se okupili početkom '90-ih godina. Okupimo se kao što nas je okupio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Okupimo se u svehrvatskoj pomirbi. Okupimo se oko najvažnijih hrvatskih vrijednosti, za jaku i bolju Hrvatsku'', poručila je.

''Prije nego što vam svima pružim ruku i osobno zahvalim na svemu što ste učinili u kampanji, pozivam još jednom sve birače, članove, simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, pozivam sve građane da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku. Na čelu takve Hrvatske imat ćete svoju predsjednicu, a ta će predsjednica imati vas. Okupimo se za Hrvatsku koja zna'', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Karlovcu.

Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Karlovcu Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Karlovcu Foto: DNEVNIK.hr

Na kraju skupa Grabar-Kitarović je s još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima su bili i ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić, otpjevala pjesmu Doris Dragović "Dajem ti srce" i - otišla. Ovoga puta se nije uhvatila mikrofona.

"Imam puno rezervi"

Na odgovor protukandidata Zorana Milanovića nije trebalo dugo čekati. Na Facebooku je sat vremena kasnije napisao da ima puno rezervi prema onima koji zagovaraju zajedništvo, a u stvarnosti se ponašaju potpuno drukčije.

"Neću zagovarati prazno zajedništvo, jer imam puno rezervi prema onima koji ga zagovaraju, a u stvarnosti se ponašaju potpuno drukčije. Prema svakome ću pristupiti kao prema čovjeku, kao osobi s jednakim pravima, kao prema sudionicima u zajedničkom putu hrvatskih ljudi, Hrvata i svih građana, prema sreći. Imate pravo na sreću i na miran život", napisao je Milanović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene