Incident nakon sučeljavanja. Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar obrušio se na Zorana Milanovića, koji nije ni znao tko mu dovikuje i pitao je je li to netko iz osiguranja. Kada su mu rekli da je to predsjedničin savjetnik, rekao je da se HDZ-ovci tuku u Saboru, psuju i tako razgovaraju s bivšim premijerom.

Galerija


Kandidat na predsjedničkim izborima Zoran Milanović nakon izlaska sa sučeljavanja spomenuo je tvrtku Leona Sulića koja je propala, a u čijem je Nadzornom odboru sjedila i Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon toga ga je verbalno napao njezin savjetnik Tomislav Madžar, koji mu je rekao: "Sram vas može biti."

Vezani članci Vječna svađa Milanovića i Plenkovića - 8 Što stoji iza svađe dva najveća ega u Hrvatskoj: "Moramo si postaviti pitanje zašto to rade? Što žele da mi ne vidimo?" Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Kako će Milanović stolovati? Evo kakva očekivanja o novoizabranom predsjedniku imaju politički akteri

"To je moja građanska dužnost", rekao je Milanović i krenuo prema izlazu, pa pitao je li to doviknuo netko iz osiguranja, a onda su mu rekli da je to savjetnik predsjednice.

"Ima i dalje nestabilnih", bila je prva reakcija Zorana Milanovića na Madžarovo ponašanje.

Madžar je nakon sučeljavanja na HRT-u nastavio dovikivati Milanoviću koji se na kraju okrenuo i rekao da se HDZ-ovci tuku u Saboru, psuju i tako razgovaraju s bivšim premijerom. 

"Ja čovjeka ne poznajem, ne znam tko je. Ovo je jadno", rekao je Milanović i izašao.

Stigla i isprika

''Vidim da sam na ovoj snimci ispao kao neki nasilnik, no želim napomenuti da je gospodin Milanović u posljednjih šest mjeseci svoje kampanje napadao branitelje, Crkvu, HDZ, pa i predsjednicu Grabar-Kitarović. Žao mi je zbog mog istupa, no na takav se način Milanović ponio prema predsjednici Grabar-Kitarović, docirao je, napadao, ponižavao i jednostavno nije u redu da na takav način razgovara'', rekao je savjetnik predsjednice za Jutarnji list nakon incidenta tijekom kojeg se verbalno sukobio sa Zoranom Milanovićem.

Dodao je i kako ne misli da će njegov incident naštetiti predsjednici jer je to njegov incident, a ne njezin.

''Šef stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić ispričao se Zoranu Milanoviću zbog verbalnog ispada Savjetnika Madžara'', objavio je na Twitteru Nikola Jelić, Milanovićev glasnogovornik.