Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Toliko hrvatskog jezika svi znamo"

Škoro o Jasenovcu i izjavi da će sve prekopati: ''Moje su izjave odsječene i montirane. Mislim da to čuje i svako malo dijete''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro u nedjelju se u Vukovaru osvrnuo na svoju izjavu u kojoj je rekao da će ''prekopati Jasenovac''. Kazao je da su njegove izjave montirane, a da je njegova izjava glasila da će prekopati ''sve arhive''.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro osvrnuo se u nedjelju u Vukovaru na svoje ranije izjave u kojima je kazao da će ''prekopati Jasenovac''.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro Škorine reakcije Miroslav Škoro nakon izborne noći: "Mi smo napravili čudesan rezultat" Slika nije dostupna HDZ-ovci o izborima Kovač: "Moramo podvući crtu i izvući pouke", Šeks: "Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast"

''Ono što se dogodilo proteklih dana jest da su odsiječene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dijete. Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide riječ 'Jasenovac'. Toliko hrvatskog jezika znamo svi. Dakle, kao znanstvenik, ja odgovorno tvrdim da treba prekopati sve arhive, treba ih učiniti dostupnima i znanstvenim načinom otkriti istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost'', rekao je Škoro.

Kazao je da misli da je osnivanje međunarodne komisije ''najbolja stvar koja se može dogoditi'' i istaknuo da mu je drago da je isto predlagala i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Samo je pitanje je li to učinjeno ili ne. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime?'', kaže Škoro.

''Već jako dugo nije učinjeno ništa''

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac nakon Škorine izjave o Jasenovcu kazao je da neće reći ''ijednu riječ o nečemu što je netko, tko očito nema isti osjećaj pijeteta, koji očito ne dijeli istu odgovornost pijeteta, izgovorio tokom ovih dana". Škoro kaže da Pupovčevi postupci najbolje govore o tome ''tko dijeli kakav pijetet''. ''Ne želim s njim diskutirati niti sam ikada imao tu nakanu. Svatko radi po svojoj savjesti'', poručio je Škoro i dodao da postoje i druge, puno važnije teme.

''Ovdje smo zbog žrtve Vukovara i nemojmo otvarati druge stvari koje će nas odvesti u dublje podijele. To nam stvarno ne treba'', zaključio je Miroslav Škoro.

Kada je riječ o nestalima u Domovinskom ratu i obiteljima koje nestale članove obitelji još uvijek traže, Škoro kaže da se ''moramo suočiti s činjenicama da već jako dugo nije učinjeno ništa''.

Miroslav Škoro osvrnuo se i na izjavu Mislava Kolakušić koji je rekao da na predsjedničkoj funkciji očekuje plaću od minimalno 70.000 kuna te da smatra da i na drugim pozicijama "plaće trebaju rasti barem tri puta, ali i da uposlenih treba biti barem tri puta manje". ''Bitno je da moramo davati onima koji trebaju puno više nego što trebamo gospodin Kolakušić i ja. A ako se natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaću, onda mislim da mu to nije dobar motiv'', poručio je Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene