Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nema stanja''

Kolinda Grabar-Kitarović prikupila prvih 10.000 potpisa: ''Do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualna predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović objavila je da je prikupljeno prvih 10.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu.

U petak je počeo teći za prikupljanje najmanje 10.000 potpisa kojima će potencijalni predsjednički kandidati potkrijepiti svoje predsjedničke kandidature. Aktualna predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim je mrežama objavila da je ona prvih 10.000 potpisa već prikupila. 

Pročitajte i ovo Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj" Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović "volio sam srbiju" Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

''Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu'', poručila je na Facebooku Predsjednica.

Oni koji se žele kandidirati za predsjednika države potpise trebaju prikupiti u 12 dana, i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP.) Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Rok za kandidature je do ponoći, 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini i službeno će krenuti izborna promidžba. DIP će kandidature zaprimati već od petka 22. studenoga, u prvim danima u svojoj zgradi u Visokoj 15, a četiri posljednja dana u zgradi Hrvatskog sabora.

Skupe li potrebnih 10 tisuća potpisa, potencijalni predsjednički kandidati svoje kandidature mogu DIP-u predati i prije krajnjeg roka, a pri tome trebaju voditi računa da najkasnije s danom predaje moraju otvoriti poseban račun za financiranje izborne promidžbe.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene