Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Labud crni Andrej''

Hrvoje Zekanović nakon izbora: ''Je li mi žao što se Plenkoviću sada klima stolica? Naravno da nije''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović osvrnuo se na rezultate predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Zoran Milanović. Zekanović je na Facebooku poručio da mu nije žao što se premijeru Andreju Plenkoviću ''klima stolica'' i dodao da mu je žao glasača Kolinde Grabar-Kitarović.

Hrvoje Zekanović na društvenim je mrežama analizirao rezultate drugog kruga izbora u kojem je za predsjednika države izabran Zoran Milanović.

''Tko je kriv Andreju Plenkoviću za gubitak predsjedničkih izbora? Bit će mu krivi svi osim njega samog, koji je odmakom od glasača koji su prošli put glasovali za Kolindu Grabar-Kitarović najzaslužniji za njezin poraz'', napisao je na Facebooku Zekanović. Dodao je Plenković ''zna da bez SDP-a jednostavno nema HDZ-a, a kada postoji 'prijetnja' da će 'komunisti' preuzeti vlast, HDZ postaje utočište''.

Pročitajte i ovo Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Čestitao Milanoviću Andrej Plenković: "Da nije bilo toliko nevažećih listića, razlika bi bila 10 tisuća glasova"

Zekanović kaže da mu nije žao što se premijeru sada ''klima stolica'', već da mu je jedino žao onih koji su svoj glas dali Grabar-Kitarović ''jer su u njoj zbog straha od Milanovića vidjeli jedinu slamku spasa''.

Krivca za gubitak Kolinde Grabar-Kitarović na izborima Zekanović vidi i u samoj predsjednici za koju kaže da je ''po svim ključnim političkim temama u svom mandatu bila politički istomišljenik SDP-a'' zbog čega se, smatra Zekanović, zamjerila onima koji su joj svoj glas dali prije pet godina.

''Ne smijemo zaboraviti ni bliskost s Milanom Bandićem koja joj je također jako naštetila. Za nju osobno mislim da je ovo najbolji scenarij, jer se izdaleka vidi da joj treba odmor od visoke politike'', napisao je na Facebooku Hrvoje Zekanović.

Dodao je da ovi predsjednički izbori trebaju biti opomena onima koji smatraju da se ''nevjerodostojnom politikom, koja je iznevjerila glasače desnice, može osvojiti vlast''. Istaknuo je i da su na to već u izbornoj noći upozorili Milijan Brkić i Miro Kovač.

Zekanović je zaključio riječima o izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću. ''O kandidatu neoliberalne ljevice nema smisla trošiti riječi, on će već naći način da nas ponovno iziritira'', napisao je Hrvoje Zekanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene