Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio DIP

I osobe koje nisu postale predsjednički kandidati imaju neke obveze

Državno izborno povjerenstvo (Foto: Informer)
Državno izborno povjerenstvo (Foto: Informer) Foto: Informer
Državno izborno povjerenstvo (DIP), koje je četvrtak objavilo listu kandidata za predsjednika države, čime je i službeno počela izborna promidžba, podsjeća sve osobe koje su otvorile poseban račun za financiranje promidžbe, a nisu postale kandidati, da imaju određene obveze koje moraju ispuniti.

Jedna od njih je da svojim uplatiteljima moraju vratiti neutrošena sredstva koja preostanu na računu, razmjerno uplaćenom iznosu ili ih donirati za opće društvene potrebe.

Pročitajte i ovo Damir Kontrec Izborni dan Potpredsjednik DIP-a o izlaznosti i nepravilnostima na biralištima: "Bila su i dva incidenta kršenja javnog reda i mira..." Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

Zaključno do 20. prosinca moraju zatvoriti poseban račun, a u roku osam dana od njegova zatvaranja moraju DIP-u, elektroničkom poštom, dostaviti potvrdu banke da su to učinili.

S danom zatvaranja posebnog računa, takve su osobe dužne sastaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe, te ga dostaviti DIP-u unosom u informacijski sustav za nadzor financiranja, zaključno do 25. prosinca 2019.

Kako bi pristupile tom sustavu moraju, ako to već nisu učinile, ispuniti zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke koji je dostupan na mrežnoj stranici Povjerenstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene