Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup u Osijeku

Đapić kazao čije glasove očekuje: "Računam na one koji ne žele da Hrvatskom divlja političko srpstvo"

Predsjednički kandidat Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) Anto Đapić u petak je kazao kako na izborima očekuje glasove onih kojima je bitan Domovinski rat, onih koji ne žele da se Hrvatsku ponižava, navodeći temelje hrvatske slobode i ponosa kao osnove svoga programa.

"Izađite na izbore i potvrdite da je ovo Hrvatska, a mi pobjednički i ponosni hrvatski narod", poručio je Đapić biračima iz Osijeka. Na pitanje novinara na čije glasove računa, s obzirom na podjele u biračkom tijelu desnice, odgovorio je kako očekuje glasove onih koji ne žele da u Hrvatskoj i dalje kao paradigma egzistira antifašizam "koji ju drži u okovima".

Pročitajte i ovo Predsjednički kandidat Anto Đapić Utrka za Pantovčak Anto Đapić - predstavljanje predsjedničkih kandidata Slika nije dostupna PREDSJEDNIČKI IZBORI Anto Đapić predstavio svoj program: Uloga predsjednika države je simbol hrvatske državnosti

"Računam na one koji ne žele da Hrvatskom divlja političko srpstvo, koje nas provocira ćiriličnim jumbo plakatima. Računam i na one koji su svjesni položaja Hrvata u BiH i da bez formiranja Hrvatske republike u BiH Hrvatima tamo nema opstanka", rekao je Đapić.

Kazao je kako je na prošlim izborima podržao HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju jer je smatrao da bi još jedan mandat Ive Josipovića vratio Hrvatsku unatrag. "Imala je predsjednica i dobrih poteza, kao što je izbacivanje Titove biste iz ureda, nekoliko odličnih reakcija na ponašanje Pupovčeva političkog srpstva u Hrvatskoj, dobra je bila inicijativa o tri mora, znala je zaštititi poziciju Hrvata u BiH, ali bez daljnjeg strateškog određenja", istaknuo je Đapić.

Predsjednici pak zamjera jer se nije "nastavila obračunavati s lažnim antifašizmom", odnosno s prikrivanjem komunističkih zločina, te jer nije imala snage da unutar vladajućih struktura nametne promjenu izbornog sustava "kojom bi se onemogućilo političko srpstvo".

"Korupcija u obavještajnim službama rezultat je koruptivnog izbornog zakona, on je izvor svih naših problema. Mi imamo smanjenje ovlasti predsjednika, a istovremeno nije ojačana funkcija Sabora, nego je ojačana pozicija Vlade koja je postala kancelarska pozicija, a to Ustavom nije definirano”, zaključio je Đapić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene