Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglas

Posjeti novu edukativnu platformu „VOLIM ŠUME!“ i nauči više o zelenim plućima Zemlje

PR
PR Foto: PR
Dukatova edukativna platforma najnovija je inicijativa unutar istoimenog projekta u sklopu kojeg je u posljednje tri godine posađeno čak 47 tisuća sadnica stabala

Dukat nastavlja s aktivnostima u okviru svog velikog ekoprojekta „VOLIM ŠUME!“, ujedno najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u zemlji. Ni mjesec dana nakon što je priveo kraju dosad najveći val pošumljavanja, Dukat je predstavio novu digitalnu platformu VolimSume.hr. Osim sadržaja o rezultatima pošumljavanja i likovnog natječaja koji mu prethodi, nova mrežna stranica donosi edukativne kvizove za djecu i odrasle.

PR PR (Foto: PR)

Osvijestiti javnost o ulozi i važnosti šuma

Na stranici VolimSume.hr dostupna su dva kviza: kviz za djecu, prilagođen predškolcima i učenicima do šestog razreda osnovne škole kojemu prethode kratke edukativne priče, i kviz za odrasle, namijenjen učenicima starijima od 13 godina i odraslima s nešto zahtjevnijim pitanjima vezanima za zelena pluća Zemlje.

Kvizovima Dukat želi osvijestiti javnost o ulozi i važnosti šuma i podučiti sve zainteresirane o načinima kako ih očuvati. Za uspješno riješen kviz najmlađi dobivaju e-diplomu koja potvrđuje da su prijatelji i čuvari šuma.

PR PR (Foto: PR)

U pošumljavanju sudjeluju i volonteri

Nova edukativna platforma najnovija je inicijativa unutar Dukatovog društveno odgovornog projekta „VOLIM ŠUME!“, najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u Hrvatskoj koji Dukat provodi u suradnji s Hrvatskim šumama. Projekt je pokrenut 2021. godine s ciljem obnove šuma diljem zemlje, a do danas je u okviru njega, u tri akcije, posađeno čak 47 tisuća sadnica na području Gorskog kotara, Draganića i spačvanskog bazena.

Posljednja i najveća akcija pošumljavanja završena je početkom ožujka. Njome je spačvanska šuma, opustošena olujnim nevremenom prošlog ljeta, obnovljena s čak 26 tisuća sadnica hrasta lužnjaka. U zadnjem valu pošumljavanja sudjelovalo je 140 volontera među kojima su treću godinu zaredom bili Dukatovi zaposlenici, a prvi su se put uključili i lokalni stanovnici.

Sastavni dio projekta je istoimeni likovni natječaj koji Dukat raspisuje za učenike nižih razreda osnovnih škola i predškolce. Broj crteža koji stignu na natječaj definira opseg pošumljavanja u aktualnoj sezoni. U zadnjem se natječaju Dukat obavezao za svaki pristigli crtež posaditi po dvije sadnice pa je u najnovijoj akciji pošumljavanja, zahvaljujući rekordnoj brojci od 13 tisuća pristiglih likovnih radova, u spačvanskoj šumi posađeno čak 26 tisuća sadnica hrasta.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene