Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Počeli upisi za studij Insurtecha na FER-u

PR
PR Foto: PR
Polaznik insurtecha: “Nova znanja su neprocjenjiva, mislim da nigdje ne bih mogao steći toliko iskustva na jednom mjestu”. FER je u suradnji s Croatia osiguranjem pokrenuo specijalistički studij namijenjen svima koji rade u industriji, ali i ostalima koji žele razumijeti kako nove tehnologije i trendovi utječu na tržište osiguranja

Promjene i digitalne inovacije značajno su promijenile osigurateljni biznis i kako se mijenja njihov način poslovanja, tako se mijenjaju i poslovi u osigurateljnom sektoru. Osiguravajuće kuće koje su se prilagodile promjenama i koje su prihvatile inovacije bilježe veći uspjeh na tržištu, ali se istovremeno ukazala potreba za drukčijim profilom zaposlenika. Tako je sve veća potražnja za insurtech stručnjacima koji su dobro upoznati s unapređenjem osigurateljnih procesa putem tehnologije i u stanju su stvoriti inovativna rješenja, personalizirane usluge za klijente, ali i ostale proizvode koji mogu transformirati industriju osiguranja.

Upravo zato su sve traženiji Insurtech studiji koji nisu namijenjeni isključivo zaposlenima u osiguranju, već svima onima kojima je za poslovanje važno razumijeti kako digitalne inovacije mijenjaju industriju osiguranja.

Poslijediplomski specijalistički studij "Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – Insurtech" postoji i u Zagrebu od 2019. Godine, a pokrenut je u suradnji FER-a i Croatia osiguranja. Pokretanjem Insurtech studija, Zagreb je postao jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju.
Razgovarali smo s bivšim polaznikom, pravnikom Matejem Mileusnićem koji kaže da će mu stečena znanja pomoći u daljnjem poslu i karijeri, jer ovaj studij obrađuje vrlo širok spektar područja - od marketinga, razvoja projekata i aktuaristike, do sigurnosti informacijskih sustava i analitike.

Kako ste se odlučili na studij?

Odlučio sam se upisati Insurtech studij prvenstveno zbog odličnog programa usmjerenog na razvoj novih tehnologija i znanja u području osiguranja, financija i informatike. Kao diplomirani pravnik smatrao sam nužnim usmjeriti se digitalnim trendovima i pojačati znanje o novim tehnologijama koje su postale naša svakodnevnica, a koje se razvijaju munjevitom brzinom i mjenjaju sve aspekte našeg života, kako poslovnog, tako i privatnog.

Kakvo vam je bilo iskustvo s Insurtech studijem?

Iznimno sam zadovoljan sa svim iskustvima na Insurtech studiju, od programa nastave i profesora, koji na praktičnim i aktualnim primjerima prenose znanje, do kolega koji su dodatno pridonijeli vlastitim znanjima i iskustvima iz različitih branša i područa djelatnosti. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno slušati različite poglede na materiju, te različite pristupe rješavanju problema. Sva ta iskustva pridonijela su širem pogledu na industriju osiguranja i moderni razvoj, jer sam na jednom mjestu imao priliku čuti mišljenja kolega iz odjela prodaje, IT-ja, razvoja proizvoda, šteta, aktuara, te profesora s dugogodišnjim iskustvom u realnom sektoru. Nova znanja koja su mi prenijeli su neprocjenjiva i mislim da nigdje ne bih mogao steći toliko iskustva na jednom mjestu.

Osobno, najzanimljiviji, ali i najizazovniji dio studija je bio onaj u kojemu smo obrađivali informatičke sustave i primjenu u osiguranju, jer je to dio studija s kojim sam se najmanje do sad susretao, a za koji smatram da ćemo najviše primijenjivati u budućnosti.

Koliko će vam stečena znanja pomoći u poslu?

Znanja stečena na ovom studiju će mi bez sumnje pomoći u daljnjem poslu i karijeri, jer Insurtech studij obrađuje vrlo širok spektar područja – od marketinga, razvoja projekata i aktuaristike, do sigurnosti informacijskih sustava i analitike. Sve navedeno uči se najviše kroz praktične primjere iz stvarnog svijeta, bez puno nepotrebne teorije i “štrebanja”, pa je za očekivati da će se naučeno lako primijeniti.

Što biste istaknuli kao najveće prednosti studija i preporučujete li ga i ostalima?

Definitivno su najveća prednost studija odlični profesori i gosti predavači koji dolaze s ogromnim, dugogodišnjim iskustvom u realnom sektoru i koji su, upravo koristeći znanja i tehnologije koji se obrađuju na studiju, uspjeli postići zavidne rezultate na globalnoj razini.

Također bih ponovno istaknuo i kolege koji doprinose domenskim znanjima i koji upotpunjuju svaku diskusiju s nekim (neočekivanim) problemom s kojim su se sami susreli, ili naravno inovativnim rješenjem za isto. Preporučam Insurtech studij svakoj osobi, neovisno o predznanju i iskustvu koje ima, iz jednostavnog razloga - ovaj studij na jedinstven način kombinira područja ekonomije i računarstva i pruža mogućnost svakome da istovremeno razvija znanja i sposobnosti u vodećim industrijama 21. stoljeća.

Trenutno je otvoren natječaj za upis novih kandidata i traje do 25. rujna 2023., a svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na poveznici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene