Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Dubrovniku se sastao s izvršnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde.


"Razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Republici Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija. Bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada Republike Hrvatske čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost", doznaje se iz priopćenja Vlade.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Stabilni smo do kraja ove sezone grijanja. Što se tiče Schengena, svi preduvjeti su ispunjeni, čeka se samo odluka" Elvis Burčul Milanović će tražiti poništenje Banožićeve odluke o umirovljenju zapovjednika Počasno-zaštitne bojne: Nezamislivo je da Plenković za to nije znao

Plenković je Lagarde upoznao s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi.

Naglasio je da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka "potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike".

"Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura", navodi se u priopćenju.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju