Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Otvara se natječaj za odabir najboljeg GigaBEEtnog Bontona

PR
PR Foto: PR
Solitarne pčele, za razliku od svojih medonosnih rođaka, ne žive u košnicama i nemaju maticu, već se same brinu za sebe i svoju prehranu. Zbog svojeg solitarnog načina života su još uspješnije u oprašivanju cvjetnica, ali na žalost ih pojačano pogađa širenje ljudske djelatnosti koja drastično smanjuje broj njihovih staništa.

Važnost njihovog očuvanja prepoznale su tvrtke A1 Hrvatska i Go2Digital, zbog čega su prošle godine pokrenule projekt posvećen našim malim životinjskim susjedima. U sklopu projekta izgrađena su četiri velika hotela za pčele koja se nalaze u Zagrebu – u Botaničkom vrtu, Vrtnom putu ispred zgrade A1 Hrvatska, na HALA Zagreb između dva Go2Digital zaslona te u Prečkom. Uz njih, na Medvedgradu je postavljeno 10 malih hotela za pčele, a u listopadu prošle školske godine organiziran je i nagradni natječaj za najmlađe na koji se prijavilo čak 87 osnovnih škola i vrtića s 427 likovna rada.

Fotka prošlogodišnjih dobitnika 

Sve aktivnosti projekta nastavljaju se i ove godine, uz planirano otvaranje nekoliko novih hotela za pčele prije zime, ali i novog nagradnog natječaja pod nazivom „GigaBEEtni Bonton“ s kojim se ova tematika želi približiti najmlađima. Natječaj je započeo 18. rujna za sve osnovne škole i vrtiće, a od grupa i razreda koji se prijavljuju očekuje se izrada bontona koji primjere dobrog ponašanja ilustrira motivima pčela.

Vizual projekta

„Prošlogodišnji nagradni natječaj pokazao nam je da postoji velik interes škola i vrtića diljem Hrvatske za ovakvom vrstom edukacije i socijalizacije. Stoga smo ove godine pokrenuli novi natječaj kojim želimo dodatno potaknuti učenje o utjecaju ljudskog djelovanja na živote pčela, ali i usvajanje pozitivnih oblika ponašanja izradom GigaBEEtnog bontona. Nadamo se da će škole i vrtići i ovoga puta prepoznati dobrobit i važnost ovoga projekta te da ćemo ponovno imati velik broj likovnih radova za koje vjerujem da će nas sve oduševiti“, izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija u A1 Hrvatska.

PR PR (Foto: PR)

Ukoliko se želite uključiti u ovaj nagradni natječaj, pošaljite grupne likovne radove svojih polaznika ili učenika na e-mail komunikacije@a1.hr. Radovi će potom biti objavljeni na službenoj stranici projekta, a glasovanje za najbolje radove započinje 4. listopada te će trajati do 18. listopada 2023. godine.

Pravila nagradnog natječaja.

Spasimo zajedno naše gigaBEEtne pčele!

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene