Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olakšana komunikacija

Ostanite povezani: Rješenje uz koje možete spojiti uređaje cijelog tima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad od kuće postao je dio naše svakodnevice, a potreba za povezanošću jača je nego ikad. Pametni telefon tako nam je postao osnovno sredstvo komunikacije, ali i uređaj koji nas direktno spaja s ostatkom svijeta.

Danas kada je sve što nije bilo digitalno upravo to postalo, tvrtke su se suočile s neočekivanim izazovom jer su svoje poslovanje morale u potpunosti prilagoditi svojim korisnicima i klijentima, ali i svojim zaposlenicima koji svoj posao sada obavljaju od kuće.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Nezaboravne uspomene s kojima ćete započeti novu godinu PR OGLAS Samsung Lifestyle kolekcija donosi blagdansku čaroliju u svaki dom

Često se pokazalo da što su ljudi bolje povezani, to će biti i uspješniji u poslu koji obavljaju, a rad od kuće otežao je komunikaciju svih onih koji rade u timu i ovise o suradnji sa svojim kolegama. Svakodnevni sastanci doprinose razradi ideja i fluidnosti obavljanja posla, zbog čega su neizmjerno bitni za budućnost firme. Kako bi se zadržao barem dio normale, timovi na brojne načine nastoje ostati povezani sa svojim suradnicima.

No da bi se posao mogao neometano obavljati, nužno je, osim komunikacije, dijeliti osjetljive podatke koje bi u drugačijim okolnostima štitili serveri firme. Zato su se mnoge tvrtke našle u problemu kako neometano dijeliti podatke sa svojim zaposlenicima, a pritom ih pravilno zaštititi. Ako je tvrtka korisnik Samsungovih uređaja, tada rješenje može pronaći u Knoxu, zaštitnoj platformi pomoću koje mogu raditi gdje i kada požele bez straha od provala.

Riječ je o platformi koja povezuje uređaje, ali i štiti od zlonamjernih softvera i napada, a ugrađena je u sve Samsungove uređaje te ih može podržati i do nekoliko tisuća odjednom. Zbog toga je komunikacija među zaposlenicima, ali i samo poslovanje lakše i sigurnije jer svi podaci ostaju enkriptirani čak i u slučaju provale, napada ili pak gubitka uređaja.

Putem oblaka Knox nudi niz informatičkih rješenja kako bi se udovoljilo svim potrebama biznisa. Za početak, lako se uspostavlja te se uređaj automatski spaja na EMM, odnosno ''mrežu'' preko koje se može upravljati svim uređajima na daljinu. Na taj način svi zaposlenici lako mogu pristupiti podacima te ih dijeliti sa svojim suradnicima i kolegama.

Kako to funkcionira, pokazuje nam primjer tvrtke Antun Paar iz Austrije čiji zaposlenici većinu svog radnog vremena provode na terenu, pri čemu im Knox omogućava da rade bilo gdje koristeći se mobilnim uređajima. Zbog svoje jednostavne mobilne umreženosti te činjenice da su Samsungovi uređaji jedini u svijetu koji osim softvera nude i hardversku enkripciju, njihovi uređaji bili su logičan izbor za tu tvrtku.

Osim toga, Knox razdvaja osobne podatke od poslovnih u diskretne slojeve, što znači da će ga oni zaposlenici koji posjeduju samo jedan mobitel za sve – privatno i poslovno, moći neometano koristiti u jednu i drugu svrhu a da se pritom miješaju privatni podaci poput fotografija, videa i poruka s onim poslovne prirode.

Knox nije antivirusni program, već je sastavni dio hardvera kako bi se uređaj učinilo maksimalno zaštićenim, a njegov je softver taj koji uređaj pokreće. To je linija obrane koja štiti uređaj na svim frontovima.

Kako osigurati stabilnost poslovanja tijekom i nakon krize, čitajte svakodnevno u našem specijalu. OstaniPovezan,Nova Studio Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SAMSUNG po najvišim profesionalnim standardima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene