Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla mu kornjača

Filmska potraga u Puli: "Vratite mi moju Jozefinu! Bez nje smo usamljeni, i ja i kornjača Jozo"

Jozefina i Jozo uživaju u vrtu (FOTO: Roland Mikelić) - 1
Jozefina i Jozo uživaju u vrtu (FOTO: Roland Mikelić) - 1
Aktualno Galerija +0 Jozefina i Jozo uživaju u vrtu (FOTO: Roland Mikelić) - 1 Galerija 1/1 >>
Jozefina je zadnji put viđenja u ponedjeljak. Udaljila se iz dvorišta obiteljske kuće u Budicinovoj ulici u pulskoj Verudi. Od tada joj se gubi svaki trag. Ima 27 centimetara i žućkaste točkice na oklopu...

"Pomozite mi da je vratim", zavapio je Roland Mikelić (42) iz Pule, čija je voljena kornjača Jozefina pobjegla iz dvorišta u ponedjeljak. 

Pročitajte i ovo Ugrizi kornjače Hara po plažama Novi napadi kornjače u Dalmaciji: "Bila je izuzetno agresivna. Dok je gospođa bježala, ganjala ju je i triput ugrizla" Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu"

"Jako mi nedostaje. Dvije noći nisam spavao", dodao je Roland. Ulazna vrata bila su otvorena, a Jozefina je pobjegla van.

Roland kaže da ne zna što joj je došlo. Prije mjesec dana završila je zimsku hibernaciju i svaki dan je uživala vrtu. Ujutro do 7do 9 tražila je hranu, a zatim bi se povukla u neki hlad. Ponovno bi izlazila oko 18 sati.

"Tako je bilo sve do tog kobnog ponedjeljka. Vidio sam da je nema i tražio je u šipražju u kojem se inače odmara. No nije je bilo tamo", kaže Roland koji se od tad dao u potjeru. Glas Istre objavio je da traži ljubimca, nakon čega se slučaj pomaknuo s mrtve točke. 

"Suzio sam krug sumnjvaca. Javila su mi se dva čovjeka koji tvrde da se međusobno ne poznaju, a oba su iznijeli istu priču. Otprilike u vrijeme Jozefinina nestanka u ulici su uočili plavi karavan starije proizvodnje. U njemu je bio muškarac kovrčave kose. Ne otužujem ga, možda je mislio da je spasio kornjaču, ali ja ga ovim putem molim da mi je vrati. Nudim čak i novčanu nagradu", odlučan je Roland. Tvrdi da se on najbolje o Jozefini može brinuti jer za nju ima sve potrebne papire. 

"Gledao sam Jozefinu kako raste. Ima 10 godina, a sa mnom je od 2012. U zadnjih nekoliko mjeseci posebno je nabujala. Baš mi je prirasla srcu. A vidim da nedostaje i Jozi. On je također moja kornjača. Vidim da je bez nje tužan", zaključio je Roland. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene