Jozefina je zadnji put viđenja u ponedjeljak. Udaljila se iz dvorišta obiteljske kuće u Budicinovoj ulici u pulskoj Verudi. Od tada joj se gubi svaki trag. Ima 27 centimetara i žućkaste točkice na oklopu...

Galerija


"Pomozite mi da je vratim", zavapio je Roland Mikelić (42) iz Pule, čija je voljena kornjača Jozefina pobjegla iz dvorišta u ponedjeljak. 

Vezani članci Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nadzorna kamera zabilježila trenutak nesreće: Pješakinja poginula u naletu policijskog automobila, gosti kafića se uhvatili za glavu Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tragedija u Poreču: Pješakinja poginula nakon što je na nju naletio policijski automobil

"Jako mi nedostaje. Dvije noći nisam spavao", dodao je Roland. Ulazna vrata bila su otvorena, a Jozefina je pobjegla van.

Roland kaže da ne zna što joj je došlo. Prije mjesec dana završila je zimsku hibernaciju i svaki dan je uživala vrtu. Ujutro do 7do 9 tražila je hranu, a zatim bi se povukla u neki hlad. Ponovno bi izlazila oko 18 sati.

"Tako je bilo sve do tog kobnog ponedjeljka. Vidio sam da je nema i tražio je u šipražju u kojem se inače odmara. No nije je bilo tamo", kaže Roland koji se od tad dao u potjeru. Glas Istre objavio je da traži ljubimca, nakon čega se slučaj pomaknuo s mrtve točke. 

"Suzio sam krug sumnjvaca. Javila su mi se dva čovjeka koji tvrde da se međusobno ne poznaju, a oba su iznijeli istu priču. Otprilike u vrijeme Jozefinina nestanka u ulici su uočili plavi karavan starije proizvodnje. U njemu je bio muškarac kovrčave kose. Ne otužujem ga, možda je mislio da je spasio kornjaču, ali ja ga ovim putem molim da mi je vrati. Nudim čak i novčanu nagradu", odlučan je Roland. Tvrdi da se on najbolje o Jozefini može brinuti jer za nju ima sve potrebne papire. 

"Gledao sam Jozefinu kako raste. Ima 10 godina, a sa mnom je od 2012. U zadnjih nekoliko mjeseci posebno je nabujala. Baš mi je prirasla srcu. A vidim da nedostaje i Jozi. On je također moja kornjača. Vidim da je bez nje tužan", zaključio je Roland.