Poslovne žene/Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Poslovne žene/Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u četvrtak 6. prosinca održat će se 8. međunarodna konferencija Žene u biznisu 2018.


Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman.

Vezani članci Vladimir Orlić Urnebesna snimka iz Srbije obišla društvene mreže: ''Izvolite, ako vi imate nekih pitanja'' Tomislav Tomašević Tomašević imenovao upravu u tri zagrebačke bolnice, otkrio i neke detalje o Adventu: "Morat ćemo biti fleksibilni"

Upravo zato Lider želi istaknuti njihova uspješna iskustva. Liderova konferencija Žene u biznisu okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija iz Hrvatske, regije i šire. Želja je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena.

Na tri razgovora One on One okupljamo po jednu uspješnu poslovnu ženu iz Hrvatske i svijeta. U razgovorima otkrivaju kako su ostvarile zavidnu karijeru i položaj, kako su uravnotežile karijeru i obitelj te što ih je motiviralo da nastave dalje unatoč preprekama.

Na dva okrugla stola na kojima sudjeluju okupljaju žene iz različitih područja čut ćemo mišljenja na aktualnu temu prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću u poslovanju.

Uvodno izlaganje otvara temu koja prikazuje položaj žena u društvu i biznisu, izazove s kojima se susreću i rješenja koja su im pomogla u savladavanju prepreka.

Erja Sankari

Ove će godine na konferenciji svoje priče ispričati Erja Sankari, potpredsjednica za upravljanje opskrbnim lancima u tvrtki Nokija. Nekoliko je godina vodila Nokijinu tvornicu u Oulu, a sadašnju poziciju preuzela je u veljači ove godine. Članica je Uprave Nokia Mobile Networks i članica upravljačkog tima Nokije za opskrbne lance i nabavu. Za svoje zalaganje i trud predsjednik Finske 2016. uručio joj je odlikovanje Vitez reda Bijele ruže Finske.

Jadranka Sloković

Jadranka Sloković u Hrvatskoj je poznato odvjetničko ime. Mnogi je smatraju jednom od najboljih odvjetnika u Republici Hrvatskoj. Poznata je po tome što je branila mnoga hrvatska poznata lica iz sfera politike i estrade.

Zdenka Infeld

Na konferenciji će sudjelovati Zdenka Infeld, vlasnica i predsjednica Uprave tvrtke Thomastik-Infeld Vienna koja je globalni lider i jedan od najvećih svjetskih proizvođača žica za gudačka i trzalačka glazbala. U njezinom je vlasništvu i imanje Esterhazy na kojemu tri puta na godinu organizira izložbe koje su po tri mjeseca otvorene i besplatne za javnost.

Više o konferenciji i sudionicima pročitajte ovdje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju