Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže eksperte

Holy: Počinjemo s pripremama za izbore u Europskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy predstavila je u ponedjeljak u Karlovcu mini toplanu na biomasu za kućanstvo, a usput je napomenula kako se njena stranka ORAH priprema za izbore za Europski parlament.

Predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH Mirela Holy rekla je u ponedjeljak da počinje  s osnivanjem gradskih organizacija i pripremama za izbore za Europski parlament, ističući kako će odabir kandidata biti drugačiji nego u drugim strankama.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

ORaH ima 900 članova i oko 500 registriranih simpatizera i na terenu počinje osnivanje organizacija, a danas je stranka na njihove adrese poslala upit o njihovoj zainteresiranosti da budu kandidati stranke na izborima za Europski parlament, rekla je Holy u Karlovcu, gdje je bila na predstavljanju mini toplane na biomasu za kućanstvo.

Holy: Rekonstrukcija vlade ne znači ništa bez reforme javne uprave

"Dat ćemo članstvu na volju da iskaže svoju ambiciju da bude na listi, pri čemu se zna da će se razmatrati samo oni kandidati koji dobro znaju engleski jezik, poznaju proceduru odlučivanja u Europskoj uniji i njenu politiku.

Dodatnu će prednost pri kandidiranju imati eksperti u za nas iznimno važnim područjima - poljoprivredi, industrijskoj politici, energetici i transtportu, ribarstvu i zaštiti prava potrošača", istaknula je Holy.

Broj članova stranke svakodnevno se povećava, tako da, rekla je Holy, počinje osnivanje organizacija, i to najprije u sjedištima županija ili gradovima gdje je veliki interes za osnivanje stranke.

Reakcije na Šegona: 'Morao je otići i ranije'

"Uvjet za osnivanje gradske organizacije je minimum dvadeset upisanih članova.

Sada organizacije imamo u Bjelovaru i Varaždinu. Ovog ćemo vikenda osnovati stranku u Đakovu i Osijeku, idućeg u Zadru i Splitu, zatim u Zagrebu, gdje je najviše članova, pa Karlovcu i dalje", izvijestila je Holy. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene