Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravična nesreća

Ministar Beroš obišao ozlijeđene u sudaru vlakova: "Zaspao je prije nesreće i probudio se u košmaru u okrenutom vagonu..."

Vili Beroš, ministar zdravstva, obišao je bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni iz sudara vlakova kod Novske.

U sudaru vlakova kod Novske poginule su tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno. Vili Beroš, ministar zdravstva, obišao je dio ozlijeđenih koji su smješteni u bolnici u Novoj Gradiški. U toj je bolnici sedam ozlijeđenih, među kojima je pet stranih državljana.

Beroš je potvrdio da od 11 ozlijeđenih samo dvoje imaju teže tjelesne ozljede, no oni nisu u životnoj opasnosti. Na pitanje Domagoja Mikića, reportera Dnevnika Nove TV, o broju stranih državljana među ozlijeđenima, Beroš nije htio precizno odgovoriti.

Pročitajte i ovo Sudar vlakova kod Novske Ima mrtvih VIDEO/FOTO Pogledajte jezive prizore nakon strašne nesreće kod Novske

"Dijelom su strani državljani, a dijelom domaći. Postoji evidencija, policija utvrđuje sve okolnosti. U ovom trenutku ne dijelimo ljude po tome odakle su, zbrinjavamo ih po hitnosti", rekao je Beroš.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sudar vlakova Potreseni Plenković na mjestu užasne nesreće kod Novske: "Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih. Mrak je, dijelovi vlaka su rasuti"

Ministar je u bolnici razgovarao s jednim od ozlijeđenih. "Razgovarao sam s jednim hrvatskim državljaninom koji je neposredno prije nesreće zaspao tako da nije znao da li je san ili java. Probudio se u nekom košmaru u vagonu koji je bio okrenut, ali srećom nema teške ozljede", rekao je Beroš.

Pročitajte i ovo Izjave svjedoka Prvi trenuci nakon nesreće Svjedok stravične nesreće: "Čuo sam strašan udarac, kao da padaju krovovi s kuća"

Sve o stravičnom sudaru vlakova pročitajte OVDJE

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene