Obavijesti Video Pretražite Navigacija
udruživanje turističkih zajednica

Mini reforma turističkog sektora: Odluku o visini boravišne pristojbe više neće donositi Vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljena je mini reforma turističkog sektora.

Ministar turizma i direktor Hrvatske turističke zajednice predstavili su tri zakona: Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakon o turističkoj pristojbi te Zakon o članarinama u turističkim zajednicama.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Jedna je od ključnih stavki u sva tri zakona udruživanje turističkih zajednica, kojim se nastoji unaprijediti njihov razvoj. Odluku o visini boravišne pristojbe više neće donositi Vlada, nego ministar.

„Mi kroz ovaj sustav želimo depolitizaciju, racionalizaciju i poticanje sporazumnih udruživanja“, kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić objasni je kako odluku o visini boravišne pristojbe više neće donositi Vlada RH uredbom, nego će to regulirati ministar pravilnikom koji uređuje minimalni maksimalni iznos pristojbe.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene