Matej Damijanić i njegova trudna supruga Leonela iz Tara jurili su prošle srijede poslije ponoći do rodilišta u Pulu. Zaključili su da neće stići pa su u pomoć zvali Hitnu koja im je krenula u susret. No ni oni nisu bili dovoljno brzi za malenu Amelie...

Galerija


"U srijedu 14. kolovoza, odmah nakon ponoći, krenuli su trudovi. Bili smo spremni jer je i bio termin pa sam odmah stavio suprugu, moju lavicu Leonelu, u automobil sa svim potrebnim stvarima i zaputili smo se prema Puli. Međutim, ona je jako brzo osjetila da ovi trudovi neće trajati do jutra i da sigurno neće izdržati do Pule", prisjetio se Matej Damijanić prošlotjedne drame.

Vezani članci Ana Ivanović (Foto: Instagram) Srpsku ljepoticu javnost inače obožava, no ovog puta je uspjela sve razbjesniti Reakcije (Foto: Screenshot/YouTube) Djevojka prvi put vidjela porođaj, njezina je reakcija pravi vrtlog emocija

Njegova i Leonelina kći Amelie jako se požurila. Nije joj se čekalo ni da dođe u bolnicu. Njeni mama i tata za to vrijeme doživljavali su pravu dramu. Kad su shvatili da će se beba roditi prije nego se domognu bolnice u Puli, nazvali su porečku Hitnu da dođu ispred njih.

"Samo sam se nadala da će Hitna što prije doći. Muž i ja smo znali da ne stignemo do Pule. Jednom kad su stigli, bilo mi je puno lakše", kaže Leonela. 

Porečka Hitna preuzela je Leonelu pa su krenuli za Pulu. Tata Matej je vozio iza njih. No mala kolona opet je morala stati jer se djevojčica odlučila roditi baš tada. Oba su vozila stala na odmorištu Limski kanal. Malena Amelie Damijanić rodila se u 00:43 u vozilu Hitne pomoći iznad Limskog kanala, ni sat vremena od početka trudova, na pola puta do rodilišta.

Mami nije bilo svejedno dok su čekali da Hitna napokon dođe. Ovisila je o suprugu. No on, kaže, sve je imao pod kontrolom. 

"Nije paničario. Bio je zabrinut i na telefonu s gospođom iz centrale 194 i postupao u dogovoru s njom. Znao je on i prije da ću roditi po putu tako da je vjerojatno sve već u glavi isplanirao", kaže ponosna mama.

I ona i malena Amelie danas su već kod svoje kuće. Već u petak pustili su ih iz bolnice. Amelie je dočekala njena starija sestra Aurora (4). Mama kaže da je avanture na porodu imala s obje kćeri.

"Pripremali su me za carski jer je bila okrenuta na zadak, no ona je izbacila nogu pa onda je porod ipak bio prirodnim putem. I taj je trajao kratko", smije se sretna mama. 

Prisebni tata pak hvali sve koji su mu pomogli u njihovoj novoj avanturi. 

"Ovim putem htjeli bismo zahvaliti zaposlenici na centrali kojoj ne znamo ime, a koja se javila na naš poziv, jer nam je smireno pomagala kroz nekoliko telefonskih poziva koje smo joj uputili do dolaska hitne pomoći. Neizmjerno smo zahvalni i timu Hitne medicinske pomoći iz Poreča koja nas je presrela na ulazu na Istarski ipsilon u Višnjanu i preuzela moju suprugu. Tim su činili doktorica Maja, medicinska tehničarka Snežana i vozač Dragan koji su odradili i mnogo više no što se od njih traži, prepričao je Glasu Istre tata Matej.

Amelie je vesela i zdrava djevojčica teška 3380 grama.