Pudl, ilustracija
Pudl, ilustracija Foto: Afp

Žena (47) iz Njemačke koja je u posljednje vrijeme živjela na Mallorci navodno je lažirala svoju smrt kako bi izbjegla neugodnosti zbog sumnje da je u njemačkoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom solarne energije pronevjerila oko milijun eura. No previdjela je jedan detalj.


Privatni istražitelji koje je angažirala njemačka tvrtka pretraživali su i društvene mreže pa doznali da žena ima veliku pudlu. 

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Ljubavna idila 58-godišnjakinje završena u - policiji: ''Američki vojnik u Siriji'' obećao zbog nje doći u Hrvatsku, a kada mu je uplatila 15.000 eura, nije se pojavio Novac, ilustracija Osuđena prevarantica: 17 godina primala nezarađenu mirovinu, mora vratiti sve do zadnje lipe s kamatama

I upravo je taj pas doveo do uhićenja, piše BBC.

Istražitelji su je pronašli u vili u mjestu Santa Ponça nakon što je tamo primijećen muškarac koji šeta velikog pudla, koji i nije čest prizor na Mallorci.

U srijedu je policija potvrdila detalje slučaja o kojima je prvo pisao lokalni Diario de Mallorca.

I roditelji žene potvrdili su da je je poginula u prometnoj nesreći u ožujku 2020. Njemačka tvrtka posumnjala je u njezinu smrt. U Španjolskoj je navodna prevarantica živjela s lažnim dokumentima.

Žena je puštena da se brani sa slobode nakon što je platila jamčevinu, a lažiranje vlastite smrti navodno je priznala.