Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Kako se nakon blagdana držati novogodišnjih odluka vježbanja?

pr
pr Foto: PR
Nakon vesele blagdanske atmosfere i odmora mnogi se okreću novogodišnjim odlukama. Odluke se najčešće odnose na prehranu, rutine vježbanja, navike spavanja, mogli bismo reći na nadogradnji bolje verzije pojedinca. No, važno je zadati realne ciljeve koje ćemo moći ostvariti i s vremenom steći odličnu rutinu nakon blagdana. Kako bismo vam novogodišnje odluke olakšali u nastavku donosimo savjete koje je lako pratiti, a zaista djeluju.

1. Nigdje vam se ne žuri

Prvo na što trebate obratiti pažnju je da vam se nigdje ne žuri. Teretane, staze za trčanje i razne druge aktivnosti neće nigdje pobjeći, niti će vaši rezultati nestati preko noći. Polako se vratite svojoj rutini kada se osjećate spremnima, blagdani i jesu namijenjeni kako za mentalni, tako i fizički odmor duše i tijela.

2. Postavite realne ciljeve

Opće je poznato da su novogodišnji ciljevi često nerealni i zato ih se često ni ne uspijemo pridržavati. No, ako ste prije nove godine odrađivali treninge od sat vremena, a sada vam se čini da ne možete ni pet minuta, ključ je da si postavite realne ciljeve. Ne morate odmah ponovo krenuti s tako dugim treninzima, možete početi s nekim lakšim i kraćim. Na kraju, za samopouzdanje nema goreg od razočaranja jer niste uspjeli odraditi neki trening, a to vas nikako ne bi motiviralo da nastavite.

Jednom kada ciljeve postavite, njih trebate i pratiti kako biste znali napredujete li. To možete uz Samsung Galaxy Watch6 seriju pametnih satova koja nudi personalizirano praćenje napretka, postavljanje ciljeva, a tu je i funkcija Sastav tijela koja mjeri sastav skeletnih mišića, bazalni metabolizam, količinu tjelesne vode i postotak tjelesne masti.

pr PR (Foto: PR)

3. Dovedite prehranu ponovo u red

Vjerujemo da ste se za vrijeme blagdana malo opustili što se prehrane tiče. I to je sasvim normalno jer se malo kome za vrijeme veselih obiteljskih okupljanja i ukusne hrane gubi vrijeme na brojanju kalorija. Jednostavan način da se ponovno vratite zdravoj prehrani je da počnete kuhati svoje obroke i da u njih uključite svoje omiljene zdrave namirnice. Pritom, pazite na omjere makronutrijenata koje treba prilagoditi ovisno o tome želite li dobiti na masi, izgubiti ili samo održavati kilažu.

4. Dovoljno spavajte

San je bitan za normalno funkcioniranje tijekom dana, kao i za oporavak mišića nakon treninga. Da biste mogli kvalitetno vježbati svome tijelu morate dati da se regenerira. Pritom, nije samo bitno da spavate, bitno je da dobro spavate. A kako znate da dobili potrebnu količinu kvalitetnog sna? To će vam reći Samsung Galaxy Watch6 i Samsung Galaxy Watch6 Classic. Oni sada imaju funkciju Advanced Sleep Coaching koja vam daje uvid u kvalitetu vašeg sna, faze spavanja te daje savjete što promijeniti da biste poboljšali san. Također, detektira hrkanje, a daje i mogućnost planiranja odlaska na spavanje.

Vaš Galaxy Watch6 analizirat će nekoliko čimbenika: ukupno vrijeme spavanja, cikluse spavanja, vrijeme budnosti te fizički i mentalni oporavak, a sve kako biste mogli razumjeti kvalitetu sna koju dobivate svaku noć. Tu je i funkcija postojanost spavanja koja prikazuje koliko je dosljedno vaše vrijeme spavanja i budnosti, a tu je i poseban simbol životinje koji predstavlja vaš tip spavanja. Jako zabavna, a jako korisna funkcija.

pr PR (Foto: PR)

5. Probajte nešto novo

Ako vam teretana ili vaša standardna aktivnost trenutno ne odgovara, nije loše naći neku novu vrstu treninga za isprobati. To će vas izvući iz zone komfora, a možda nađete i novi omiljeni trening. Upravo Samsung Galaxy Watch6 serija nudi velik broj različitih treninga koje možete pratiti na satu, koji ima najveći ekran dosad. Ovi satovi automatski prepoznaju mnoge treninge od trčanja do veslanja, a ručno možete izabrati još preko 90 različitih treninga.

6. Smanjite intenzitet

Zadnje što želite je da se preforsirate pa da danima patite doma s upalom mišića. Nakon blagdana biste trebali krenuti s vježbama nižeg intenziteta kako biste se lako ponovno “uigrali”. Jednom kada vam to postane prelako, ponovno dignite intenzitet i postepeno se vraćajte na onaj koji ste imali prije odlaska na godišnji. Ako niste sigurni kako pratiti intenzitet teninga, Samsung Galaxy Watch6 serija nudi personalizirano praćenje zona otkucaja srca. Tako pratite intenzitet uz koji možete postići svoje ciljeve.

7. Trening prilagodite sebi

Kako biste se motivirali, trening u potpunosti prilagodite sebi. Svoj pametni sat i Galaxy Buds Pro slušalice povežite s Galaxy S23 pametnim telefonom i puštajte svoju omiljenu glazbu za vježbanje. Ako vam se ne da do teretane vježbajte u udobnosti vlastitog doma ili u svom omiljenom parku. Ako vam nedostaje još malo motivacije, Samsung Galaxy satove možete personalizirati i na pozadinu staviti, recimo, fotografiju sebe u najboljoj formi. Ili, pak, možete okinuti svježu fotku s treninga, naime, Samsung satovi nude mogućnost da preko njih stisnete okidač i fotkate se pametnim telefonom. Također, ne morate brinuti da ćete sat oštetiti jer je na njemu vrlo izdržljivo staklo od safirnog kristala, a potrebno je naglasiti i da baterija traje do 40 sati.

pr PR (Foto: PR)

Samsung Galaxy Watch6 serija velik naglasak stavlja na wellbeing, a to uključuje i mentalnu i fizičku dobrobit. Biranjem ovakvih treninga ćete se pokrenuti, ali i opustiti u isto vrijeme, a upravo opuštanje je jedan od ključnih faktora kada se želite vratiti u rutinu i ponovno se motivirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene