Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ RBA

Kako izgleda karijera u IT-ju? U jedinstvenom oglasu za posao upoznajte svoga budućeg šefa

Bruno Kovačević, direktor razvoja u RBA
Bruno Kovačević, direktor razvoja u RBA RBA
Aktualno Galerija Bruno Kovačević, direktor razvoja u RBA Bruno Kovačević, direktor razvoja u RBA Foto: RBA RBA RBA Foto: RBA RBA RBA Foto: RBA RBA RBA Foto: RBA +4 RBA Galerija 1/9 >>
U poslovnom svijetu počinju se cijeniti individualci koji se ne boje pokazati tko su zapravo. Takav pristup, čini se, njeguje i kompanija koja je izbacila zanimljiv oglas za posao u IT odjelu.

Činjenica da je glavni lik u videooglasu direktor razvoja govori i o tome da se informatički poslovni svijet zaista okreće prema osobnostima pojedinca i da je danas teško zamisliti odnose na poslu koji su baš strogo samo poslovni.

Kako bi se na radno mjesto u IT odjelu privukli baš oni koji će odgovarati poslovnoj klimi i vrijednostima koje se tamo cijene, u ovom se video oglasu pokušalo, i to prilično uspješno, demistificirati radno mjesto IT-jevca.

 

Danas, kada je rad od kuće više nego cijenjena opcija na radnom mjestu, ta je solucija prepoznata i u ovoj banci. Međutim, pogledate li video u kojem direktor razvoja Bruno Kovačević opisuje svoje radno mjesto, možete vidjeti i da svakodnevni dolazak u ured nije ono što je nekad bio. Više nitko na svom radnom mjestu ne sjedi zadubljen u računalo osam sati neprekidno, nego se u sve kreativnijim i zahtjevnijim industrijama teži tome da djelatnici imaju mogućnosti malo odmoriti mozak u sobi za zabavi, na fliperu ili pikadu.

Bruno Kovačević, direktor razvoja u RBA RBA (Foto: RBA)

Možda poslovna kultura u Hrvatskoj još nije kao ona u Japanu, gdje je poželjno i potpuno pristojno da zaposlenik kratko i odspava na radnom mjestu, ali se svakako promijenila nabolje. Čvrste i stroge granice na radnom mjestu ne postoje sve dok je posao obavljen kako treba. Dok se nalazite u tvrtki koja poštuje takav pristup, ne morate razmišljati o tome da u tom uredu morate biti netko drugi, da se morate izražavati drukčije nego što biste to među svojom ekipom i takva će poslovna okolina uvijek biti puna potencijala za novozaposlene, ali će i rezultirati zadovoljstvom, pa potom i produktivnošću zaposlenih.

Što radi IT-jevac u banci?

U nekoliko jednostavnih rečenica direktor razvoja objašnjava što zapravo radi IT-ovac u banci. Jedno je od zanimljivih područja razvoj poslovnih aplikacija i bankarskih proizvoda koje razvijaju unutar kuće.

Prilikom razvoja inovativnih bankarskih proizvoda na najnovijim tehnologijama i metodologijama razvijaju se i potencijali svih uključenih djelatnika.

Drugo područje rada u domeni razvoja odnosi se na prikupljanje, analizu i upravljanje podacima koji su osnova za poslovanje i donošenje ispravnih odluka, regulatorna izvještavanja, analizu postojećih i razvoj novih proizvoda.

Susreću se i s automatizacijom testiranja u kojoj se može pokazati sposobnost da isporuka novih verzija aplikacija prema klijentima i djelatnicima banke prođe glatko i jednostavno.

Na proizvodima za klijente radi se uglavnom u agilnom setupu, u scrum timovima s ekspertima iz IT i poslovne domene. Rezultat takva načina rada jest isporuka najkvalitetnijih proizvoda za njihove klijente.

Naravno, osim opisa posla koji je naveden u oglasu, važno je istaknuti da se kolege potiče na profesionalni rast i razvoj te postoji mnogo prilika za pohađanje edukacija, konferencija i putovanja. Nove tehnologije, konstantno učenje, praćenje tržišta i trendova za sve naše IT-ovce značit će da mogu stjecati nove i razvijati postojeće vještine.

Ima li još prednosti?

Uz već prikazane i opisane uvjete i okolnosti u kojima biste obavljali svoje radne zadatke, natječaj za posao u RBA banci ističe i dodatne prednosti koje su danas novim zaposlenicima također vrlo važne.

Danas se mladi stručnjaci, posebice oni koji pripadaju u skupinu tzv. milenijalaca vole osjećati cijenjeno, a da to ne moraju sami tražiti od nadređenih. Tako su pogodnosti poput božićnice, uskrsnice, naknade za obroke i bonusi u ovoj tvrtki prednosti koje se podrazumijevaju.

Zanimljivo, u oglasu za posao istaknuta je i jedna stavka koju nećete često pronaći u natječajima za posao, a to je work-life balance. Misli se na dodatne slobodne dane, izvan već određenih dana godišnjeg odmora, koje možete koristiti ako vam zatrebaju. Taj se work-life balance model odnosi i na fleksibilno radno vrijeme, remote rad, ali i na slobodne dane koje možete koristiti prilikom vjenčanja, selidbe, prvog dana vrtića ili škole vaše djece, a na raspolaganju je i 15 slobodnih dana za edukacije u vašem području rada.

Na što sve ostvarujete pravo i koja je misija ovog poslodavca ako se odlučite postati dio IT tima RBA banke, možete saznati ovdje. Moramo još istaknuti, iako se direktor razvoja odlučio nositi zanimljivu frizuru, na ovom radnom mjestu od vas to ipak nitko neće tražiti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom RBA po najvišim profesionalnim standardima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene