Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Enogastro priča

Uskoro drugo izdanje međunarodnog Jazz festivala ''Jazz u vinogradu''

pr
pr Foto: PR
Ovo jedinstveno trodnevno iskustvo na sjeveru Hrvatske nudi predivan scenarij za završetak ljeta.

U vinorodnom kraju međimurske općine Štrigova, na Mađerkinom bregu, od 26. kolovoza moći ćete uživati u nastupima vrhunskih europskih džezera i poznatih DJ-eva usred te čarobne lokacije s nezaboravnim pogledom.

Pročitajte i ovo Mjerenje temperature u vinogradu - Ilustracija - 3 Temperatura gotovo udvostručena Ova je postaja jedinstvena u Hrvatskoj: "Prije 20 godina ovdje sam imao metar snijega, a sad cijelu zimu mogu dolaziti u japankama" Divlje svinje čine štetu - 2 dolaze sami ili u krdu i ruju, kradu... Vinogradari zabrinuti: Uskoro bi trebala berba, ali grožđe su im napale velike štetočine. Protiv njih se bore termo kamerama, pirotehnikom i noćnim stražama

Domaćini festivala, obitelj Štampar poznati po nagrađivanim vinima i chef Marko Palfi sa svojim novim projektom Full circle, ponudit će jedinstvenu enogastro priču ovog kraja.

Uz Mađerkin breg, lokacija festivala je i Dom kulture u Štrigovi, prekrasno novo zdanje koje je i dom pušipela, lokalne autohtone sorte vina. Tu se od petka, 26. kolovoza, može pogledati izložba cijenjenog autoriteta u svijetu jazz-a i urednika Jazz.hr-a, Davora Hrvoja, pod imenom ''Velikani Jazza“, a u Domu će se u subotu 27. kolovoza održati i besplatni masterclass ''Umijeće vježbanja'' koji će održati posebni gost festivala, čuveni talijanski orguljaš Renato Chicco i glazbeni voditelj festivala, naš proslavljeni gitarist, Ratko Zjača, a na radionicu su pozvani svi međimurski glazbenici i škole.

Kako bi se zagrijali za ostatak dana i večernji jazz program, u petak i subotu od 11 do 14h na bazenima Termi Sveti Martin uživajte u glazbenim setovima poznatih DJ-eva. 

Da bi uživanje i opuštenost bili potpuni, ostavite auto na jednoj od spomenutih lokacija i uskočite u Hop on- Hop off turistički autobus koji će u popodnevnim terminima bespatno voziti između lokacija.

pr pr (Foto: PR)
Još zamislite prekrasnu prirodu i vijugave, kaskadne vinograde i recite nam kako Vam zvuči taj scenarij...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene