Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Istinski ponos Zlatne Slavonije - Graševina blago u čaši

PR
PR Izvor: TZ PSZ
Aktualno Galerija PR PR Foto: PR PR PR Foto: PR PR -Vinograd PR -Vinograd Foto: Izvor: TZ PSŽ, Autor: Borna Subota PR PR Foto: Muzej bećarca, Autor-Domagoj Katić +1 PR Galerija 1/6 >>
Otkrijte Svijet graševine: vinogradi, vina i ljubaznost ljudi čekaju vas u Zlatnoj Slavoniji! Graševina, kao autohtona sorta u Zlatnoj Slavoniji, svjedoči o bogatoj vinogradarskoj tradiciji koja čini sastavni dio identiteta ovog kraja.

Ova posebna sorta vina nije samo izvor izvanrednih okusa, već nosi sa sobom duh Zlatne Slavonije i bogatu tradiciju vinogradarstva.

Graševina je vino koje priča priču o ljubavi prema zemlji, vinogradima i vinu, o pažnji i stručnosti vinara koji njeguju ovu autohtonu sortu s posebnom predanošću.
Svijet graševine je mjesto koje vas poziva da otkrijete čari vinograda i vina te da istražite iznimno kulturno nasljeđe Zlatne Slavonije. Vinogradarstvo i vinarstvo ne samo da su gospodarska djelatnost, već su i čuvari tradicije, života i kulture već generacijama. U samom središtu ovog iskustva nalazi se graševina, sorta koja je postala simbol Zlatne Slavonije i neraskidivo je povezana s načinom života i identitetom regije.

PR PR -Vinograd (Foto: Izvor: TZ PSŽ, Autor: Borna Subota)

Svijet graševine obuhvaća tri prekrasna vinogorja - Vinogorje Kutjevo, Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Pakrac, te vam pruža jedinstvenu priliku da uronite u svijet vina i upoznate predivnu kulturnu baštinu Zlatne Slavonije. Ovaj izvanredan projekt Svijet graševine uključuje Muzej bećarca u Pleternici koji je otvoren ove godine, te Spahijski podrum u Pakracu i Kuću graševine u Kutjevu koji su u nastajanju, a koji zajedno čine srce i dušu regije.

PR PR (Foto: Muzej bećarca, Autor-Domagoj Katić)

Kako biste što bolje razumjeli važnost graševine, bitno je upoznati njene karakteristike i razlikovati je od drugih sorti vina. Graševina je sinonim za vrhunsku kvalitetu i prepoznatljivost na svjetskoj razini. Njezina zlatna boja nježno se igra po stijenkama čaše, dok se miris zrelog voća s notama jabuka, a kasnije i dunja, širi oko nas. Ponekad nas očaraju i cvjetne note ili nježne medne nijanse. Baš kao da zapjeva i potvrdi svoju slast, poziva nas da okusimo ovu nevjerojatnu ravnotežu okusa.

Uz sva priznanja i slavu, graševina ostaje vino koje svojom zlatnom nijansom i profinjenim okusima osvaja naša srca i nepca. Neka svaki gutljaj graševine bude prilika za proslavu i uživanje u njenoj izvanrednoj slasti i ljepoti.

Stoga, iskoristite priliku i istražite Svijet graševine, doživite sve što Zlatna Slavonija ima za ponuditi. Uživajte u vrhunskim vinima, upoznajte vinogradarsku tradiciju i otkrijte ljepotu i bogatstvo regije.

PR PR (Foto: Izvor: TZ PSŽ, Autor: Borna Subota)

Projekt Svijet graševine je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

PR PR (Foto: PR)

  PR PR (Foto: PR)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene