Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme darivanja traje

Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima

Hrvatski Caritas
Hrvatski Caritas Foto: Hrvatski Caritas/Screenshot
Hrvatski Caritas predstavio je humanitarnu akciju "Za 1000 radosti". Akcija je počela kao predbožićni humanitarni event, ali je preraslo u cijelogodišnji program.

Hrvatski Caritas predstavio je novo godišnje programsko razdoblje nacionalnoga humanitarnog programa "Za 1000 radosti“ koji se provodi na nacionalnom planu uz slogan "Na strani dobra“.

Cilj je prikupiti konkretnu pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti i siromaštvom. Sredstva za pomoć obiteljima prikupljaju se tijekom cijele godine, sve do studenoga 2024. Putem mreže 17 nad/biskupijskih caritasa prikupljena sredstva se usmjeravaju obiteljima na njihovu području kojima je pomoć najpotrebnija.

Kako donirati?

Najjednostavnije sredstvo koje omogućuje uključenje i potporu korisnicima programa "Za 1000 radosti“ – "Na strani dobra“ je donacijski telefon 060 9010. Cijena poziva iznosi 0,83 centra s uključenim PDV-om.

Sva prikupljena novčana i materijalna sredstva, kao i usluge, Hrvatski Caritas putem nad/biskupijskih caritasa, a temeljem uvida u potrebe obitelji mreže župnih caritasa, usmjerava obiteljima koje se ne mogu same nositi sa svojim teškoćama, oskudicom, gubitkom ili nemogućnosti zaposlenja, bolesti, smrti u obitelji, dugovima, malim i nedostatnim prihodima, gladi, posljedicama nesreća, stambenim uvjetima nedostojnim čovjeka, gladi, siromaštvom i socijalnom isključenosti.

Ukoliko želite sredstva za akciju "Za 1000 radosti" poslati putem računa može se donirati i na taj način. IBAN programa je HR4023400091510126452, s pozivom na broj 07-23.

Kao i mnogih prijašnjih godina Caritas će i ove godine 16. prosinca održati veliki promotivno-humanitarni događaj na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Zagrepčani i Zagrepčanke imat će priliku uživati u prigodnom zabavnom programu te razgovarati s brojim volonterima i na taj način podržati ovu, hvalevrijednu, humanitarnu akciju.

Više o programu možete pročitati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene