Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Župnik je javno zahvalio zboru i rekao da na njih više ne računa. Prigovorio im je i što njihove obitelji ne dolaze na u crkvu, ispričala je jedna vjernica koja je bila na misi.


Župnik u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, prigradskom koprivničkom naselju, odlučio je raspustiti cijeli crkveni zbor.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Vozio bez vozačke i pod utjecajem droga: Muškarac (48) mora platiti paprenu kaznu, a voziti neće narednih 15 mjeseci Žrtva zlostavljanja, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Strava kod Koprivnice: Čudovišni sin duže vrijeme mučio i zlostavljao teško pokretnu majku, sve je kulminiralo kad ju je u krevetu pretukao štapom...

Ne bi to bilo toliko neobično da se slučaj nije dogodio usred mise prošle nedjelje, a još je neobičniji razlog župnikovog poteza. Zbor je, naime, raspustio jer je – prestar.

"Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor“, ispričala je jedna vjerinica koja je prisustvovala misi, piše portal Podravski.hr.

Slučaj je potvrdio i sam župnik, Mario Križanac.

"Jest, istina je da sam raspustio zbor, no to je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro“, ispričao je vlč. Križanac za Podravski.hr.

Nije htio pješke do groblja - da ne zamaže cipele

Neugodan događaj sa župnim zborom i nije jedini ‘incident’ župnika otkako je preuzeo župu Presvetog Trojstva. Prije nekoliko godina je zabilježen slučaj da župnik, koji je došao na ispraćaj pokojnika u selo Miličane, nije htio izaći iz automobila zbog blata i pješice doći do groblja, već je tražio da ljudi maknu automobile kako bi došao bliže kapelici, da ne bi zamazao cipele.

Stanovnici su negodovali i kada je odbio zahtjev obitelji iznenada preminulog čovjeka koji živi preko puta crkve, da zvoni crkvenim zvonima. Razlog – preminuli je bio pravoslavne vjeroispovijesti. Župnik je objasnio da se ne zvoni pokojnicima drugih vjera, što je tada načelno podržala i biskupija kazavši da se u takvim slučajevima može, ali i ne mora zvoniti.