Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema je više od 60 dana

Županijsko odvjetništvo sumnja da je Marica ubijena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčanka Marica Haračić nestala je prije više od 60 dana. Nakon što ju je suprug Mujo dovezao na posao u ured u novozagrebačkom naselju Utrina, gubi joj se svaki trag.

Nakon više od 60 dana od nestanka majke dvoje djece Marice Haračić iz Zagreba, zagrebačka policija nema novih saznanja, kako nam pišu u odgovoru na naš upit. Jesu li konačno odbacili sumnje na samoubojstvo, bijeg zbog kaznenog djela, sumnjaju li još na članove obitelji? Što je omogućila suradnja s Interpolom, ima li novih saznanja, sumnja li se na ubojstvo, otmicu? Mogu li nam potvrditi kako Županijsko državno odvjetništvo sumnja na ubojstvo?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto policija šuti? Nastavak priče o filmskom nestanku u Zagrebu Slika nije dostupna 'Kao u zemlju propala' VIDEO Nevjerojatna i pomalo zastrašujuća priča o nestanku jedne žene!

Policija pretražila korito Save, tvrde - nema novih tragova

Također smo ponovno tražili razgovor s nadležnima iz krim-policije, no iz zagrebačke policije nam stiže ovakav odgovor. Jedina novost, koju su nam otkrili je kako je 'policija nedavno u nekoliko navrata pretraživala korito rijeke Save', a o ostalim su se upitima ovako očitovali.

'U svezi s Vašim upitom, a kao što smo Vam već odgovarali, policijski službenici ne mogu isključiti niti jedan mogući razlog nestanka osobe koju spominjete u upitu, kao niti isključiti mogućnost da ista može biti žrtva kaznenog djela. Od Vašeg zadnjeg upita, nema novih saznanja ni korisnih tragova što se tiče nestale osobe, a policijski službenici postupaju po navedenom slučaju i tragaju za  nestalom osobom.'

Županijsko odvjetništvo sumnja na ubojstvo, uzet uzorak DNA sina nestale Marice

Krajem proteklog tjedna, sin nestale Marice dao je uzorak DNA na zahtjev policije, no obitelji nitko nije pojasnio iz kojeg točno razloga, za Dnevnik.hr otkriva odvjetnica obitelji nestale. Također doznajemo kako je, zbog pretrage računala nestale knjigovotkinje, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podignulo prijavu za sumnju na ubojstvo nestale Marice Haračić od strane NN (nepoznate osobe).

Odvjetnica pojašnjava kako je to jedan od preduvjeta da se izda nalog za pretragu računala od strane istražnog suca. U tom Nalogu ŽDO, koji nam je stigao na redakcijski mail, među ostalim piše kako 'Prema podacima u spisu, M. Haračić je nestala 16. siječnja 2013.g., a kako njen suprug Mujo Haračić nije pronašao bilo kakvu poruku ili oproštajno pismo, postoje osnovi sumnje da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo ubojstva iz čl.110 Kaznenog zakona od strane NN počinitelja'.

Jesu li pretragom, koja je obavljena prije više od mjesec dana, pronađeni podaci korisni za istragu, nije nam poznato, kao niti obitelji nestale Zagrepčanke.

Obitelj se priprema na najgore vijesti, mole policiju da im otkrije istinu

Redakcija portala Dnevnik.hr od samog početka prati priču o misterioznom nestanku Marice Haračić iz Zagreba. U gotovo svakodnevnom kontaktu s obitelji, svjedočimo njihovoj neizmjernoj tuzi i ponajviše očaju, jer najgora je - neizvjesnost. Njezin sad već potpuno slomljeni suprug Mujo Haračić kaže.

'Ne znam više ni koji je dan, kad je policija što obavila, ali uglavnom nam ne govore ništa, ništa konkretno. Što uopće mogu nakon toliko vremena kojeg su izgubili? Teško nam je svima, pričamo već i o tome što ćemo ako se pokaže ono najgore, što ćemo dalje bez nje? Prazna nam je kuća bez nje, fali nam svima. Policiju molimo da ubrzaju istragu, da nam daju bilo kakvu informaciju, čini mi se da tapkaju u mjestu. Zašto ne zatraže pomoć javnosti, ako su došli u slijepu ulicu? To predugo traje, sve što duže traje, nama je sve gore, svima. Sad već sumnjamo na sve, da ju je neko ubio, zatočio. Grozno, grozno...'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene