Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Splitu odbilo je danas zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu i tužitelja Michellea Squiccimarroa za pokretanjem dodatne istrage o teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila lani u srpnju u Rudinama, a u kojoj je poginulo šest osoba, potvrdio je popodne glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.


'Izvanraspravno sudsko vijeće zapravo je prihvatilo neslaganje istražnog suca s pokretanjem dodatne istrage o toj željezničkoj nesreći jer se smatra da se dodatnim vještačenjem ne bi doznalo ništa novo što već nije poznato iz dosadašnje istrage', rekao je Cambi.

Vezani članci Slika nije dostupna Optužnica protiv 13-torice viših časnika bivše JNA Slika nije dostupna Istraga zbog prodaje zlatarbistričke jajare

Županijsko državno odvjetništvo i tužitelj Squiccimarro zatražili su od istražnoga suca Svaline u siječnju ove godine novo, to jest dodatno vještačenje nakon dopisa Centra za kriminalističko vještačenje 'Ivan Vučetić' iz Zagreba u kojemu se navodi da se došlo do spoznaje kako je nagibni vlak koji je doživio nesreću, osim glavnog računala, imao i servisno računalo.

Istražni sudac Svalina prije je izjavljivao kako nema potrebe za dodatnom istragom jer je pregledano i glavno računalo na kojemu su, po njegovim tvrdnjama, svi podatci. (Hina)