Za provođenje ministrova naputka lokalni dužnosnici imaju vremena do kraja rujna.


Da lokalni političari ne potroše ono što ne bi trebali, pobrinuo se ministar uprave. Svi župani, gradonačelnici i načelnici te njihovi zamjenici moraju si ukinuti dodatke na plaću. Tako neće primati božićnicu, regres ili dar za djecu, a primali su i to.

Vezani članci Slika nije dostupna REFERENDUM O OUTSOURCINGU 'Prikupljeno je dovoljno potpisa' Slika nije dostupna Nitko ne zna koliko nas ima?!

Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika Varaždina, već je ostao bez dodatka na plaću koji je imao zbog magisterija. Kaže da je praksa bila različita.

'Kad ste razgovarali sa županima, načelnicima, gradonačelnicima - svi su imali različitu praksu zbog nedorečenosti zakona. Prvi put je ovom odlukom doneseno na koji bi se način trebale obračunavati plaće', rekao je Radelić. Obračunavati će se ubuduće tako da ostaju bez dodatnih prava iz kolektivnih ugovora.

Djeca poručila Saboru: 'Mislite na naše interese kad odlučujete o nama'

'Nemaju obavezu evidentirati radno vrijeme, nemaju pravo ni na prekovremene, nemaju pravo ni na godišnji odmor, odnosno ne izdaje im se rješenje da su na godišnjem odmoru. Naravno da će objaviti da su u jednom trenutku na odmoru', kaže ministar Uprave Arsen Bauk.

No lokalnim dužnosnicima ipak ostaju dnevnice, putni troškovi, službeni automobil, plaće i zdravstveno osiguranje te dodatak na radni staž od 0,5 posto po godini staža. Iz zajednice županija pozdravljaju uvođenje reda, ali žele jednak tretman.

'To je nešto što je u redu jer se uvodi red u sustav, ali nisu u sferi samo načelnici i gradonačelnici. Treba to isto primijeniti za ministre, zamjenike ministara i ostale dužnosnike', rekao je Tomislav Tolušić iz Hrvatske zajednice županija.

Za provođenje ministrova naputka lokalni dužnosnici imaju vremena do kraja rujna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook