Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Gradec zbog štete koju je izazvalo olujno nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom u ponedjeljak 7. srpnja.


Nevrijeme je prouzročilo štete na gospodarskim i stambenim objektima u privatnom vlasništvu, općinskoj zgradi, crkvi i objektima Mjesnog odbora Cugovec, a ukupna šteta procijenjena je na oko 3 milijuna kuna. Štetu je prijavilo 70 obiteljskih gospodarstava.

Vezani članci Kuća sina župana Žinića Kuća sina župana Žinića sada dobila crvenu naljepnicu iako je oštećena još u ratu: "Zgodno je što je napuštena i neodržavana" Lančani sudar u Japanu - 5 Snježno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Japanu. U lančanom sudaru sudjelovalo čak 130 automobila

To je treća elementarna nepogoda proglašena na području Zagrebačke županije u mjesecu srpnju.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode općinsko i županijsko povjerenstvo izvršit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, priopćeno je danas iz Zagrebačke županije.