Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bezbolno i brzo

5 stvari koje morate znati prije ugradnje zubnih krunica

Zubne krunice
Zubne krunice Getty
Aktualno Galerija Zubne krunice Zubne krunice Foto: Getty Stefania Cattarossi (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Stefania Cattarossi (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Foto: Stomatološka poliklinika ARENA Stefania Cattarossi (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Stefania Cattarossi (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Foto: Stomatološka poliklinika ARENA Stomatološka poliklinika ARENA (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Stomatološka poliklinika ARENA (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Foto: Stomatološka poliklinika ARENA +0 Stomatološka poliklinika ARENA (Foto: Stomatološka poliklinika ARENA) Galerija 1/5 >>
Prije ugradnje zubnih krunica važno je i educirati se. Donosimo vam informacije o ugradnji zubnih krunica koje bi bilo korisno znati i prije dolaska kod stomatologa. Danas je moguće pronaći rješenje za svaki problem i da se lijep i zdrav osmijeh može postići i bezbolnim zahvatima.

 

Gotovo sve stomatološke poliklinike imaju stručnjake u području implantologije, protetike, parodontologije i ortodoncije, odnosno pružaju kompletnu stomatološku uslugu. Kao i za sve vrste usluga, odlučite li se na ugradnju zubnih krunica, važno je odabrati one stručnjake koji se vašom vrstom problema bave najčešće. Jedna od takvih hrvatskih poliklinika je i Stomatološka poliklinika ARENA.

1. Zubne krunice su najbolji način za poboljšanje estetike zubi

Tzv. navlake ili zubne krunice najbolje su rješenje za ljepši osmijeh. Svi koji su doživjeli prijelom zubi, izlječiva oštećenja zuba ili zube oslabljene karijesom znaju koliko takav nedostatak može utjecati na raspoloženje i samopouzdanje. Ovdje je riječ o nadomjesku koji će izgledati poput pravog zuba jer danas stomatolozi mogu u potpunosti prilagoditi boju, veličinu i oblik te osmijehu vratiti sjaj.

2. Prije stavljanja zubnih krunica značajan dio zuba se brusi

Postavljanju zubnih krunica prethodi brušenje prirodnih zubi. Prema njima se uzima otisak i izrađuju zubne krunice. Zubi se moraju brusiti, stanjiti se, kako bi navlake izgledale što prirodnije. Na dugoročnu uspješnost zahvata utjecat će i higijena usne šupljine te redovite kontrole. Osim što služi kao estetski nadomjestak, krunica će biti i adekvatna zaštita na zubima koji su bili jače oštećeni karijesom ili kod onih na kojima nije postojala mogućnost stavljanja plombe.

3. Cirkon keramičke krunice su kvalitetom podjednake onima u metal keramici, ali su estetski daleko bolje

Metal keramika nije ništa lošija od cirkon keramičkih krunica i obje opcije ispunjavaju svoju funkciju. Metal keramika zadovoljit će sve uvjete za izgled samog zuba i boju, no ipak cirkon keramička krunica će pružiti potpuno prirodan izgled. Glavni adut metal keramičkih krunica je u njihovoj izrazitoj čvrstoći i one se češće koriste u pokrivanju zadnjih zubi kod kojih je žvačna sila jača. Još jedna prednost kod cirkon keramičkih krunica je manje brušenje prirodnog zuba. Također, keramika, za razliku od metala, ne uzrokuje alergije i tkivo ju odlično podnosi.

4. Zubna krunica čvrstoćom i izgledom imitiraju pravi zub

Svima je bitno da nakon postavljanja krunica zadrže prirodan izgled. Razvoj stomatološke medicine omogućio je da zubne navlake izgledaju potpuno prirodno i da se zubi s navlakama ne razlikuju bojom, oblikom ili veličinom. Čvrstoća je također neupitna, a dokazala je to i Poliklinika ARENA. Testirali su čvrstoću zubne krunice silom čekića i potvrdili kvalitetu zubnih krunica u svom dentalnom laboratoriju.

5. Proces ugradnje zubnih krunica je brz i bezbolan

Ugradnji zubnih krunica, kao što smo spomenuli, prethodi brušenje. Pacijenti se na ovaj zahvat mogu odlučiti potpuno opušteni i bez straha jer se brušenje odvija pod anestezijom. Ako se prije ugradnje krunice mora neki zub popraviti, taj će se zahvat također odraditi potpuno bezbolno.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene