Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., za koje je osuđen bivši general Perišić, život je izgubilo 6 osoba, ranjeno ih je više od 200.


Pobunjeni Srbi iz zraka su napali zagrebačko središte, a projektili su pali i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, Dom umirovljenika i HNK. Žrtve napada prisjećaju se krvavih dana, a presuda je, kažu, mala utjeha.

Vezani članci Biljana Plavšić s Radovanom Karadžićem u Bosni 1996. (Foto: AFP) Gdje su danas najpoznatiji srpski osuđenici iz Haaga? Slika nije dostupna Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio

'Sama ta kazna meni ništa ne znači, neće mi vratiti moje zdravlje, moju mladost, ali moralna poanta je jako važna', smatra Mina Žunac, jedna od stradalih u raketiranju Zagrebu.

'Kad sam odjednom čula prasak, okrenula sam se licem prema Trgu, i nešto me pogodilo u leđa. Ljudi su počeli padati, sve krvavo, grozno je izgledalo. Uopće nisam shvatila što je to', prisjetila se Biserka Marchioli, stradala u raketiranju Zagreba.