Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivano i kontroverzno

Zrinka Vrabec Mojzeš Josipovićeva savjetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrinka Vrabec Mojzeš novo je ime u kabinetu Ive Josipovića, kao i ono Marka Rakara, koji je državi dužan milijun i pol kuna.

Dok se čeka inauguracija, u javnost su prodrli i prvi neugodni detalji oko kadroviranja nove suradničke garniture na Pantovčaku. Ivo Josipović u kampanji je isticao kako će se zalagati za novu pravednost, no drugi čovjek njegova ureda, Marko Rakar, državi nije platio gotovo milijun i pol kuna poreza i doprinosa, što i sam priznaje. Desna ruka Joška Klisovića, predstojnika ureda Ive Josipovića, biti će tako Marko Rakar, čovjek koji je zbog propalog biznisa ostao dužan državi gotovo milijun i pol kuna neplaćenog poreza i doprinosa. Rakar priznaje svoje grijehe i kaže kako podmiruje dugove, a odgovorio nam je tek pismeno.

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem

Rakar: Vjerovao sam u projekt i pokušao zatvoriti obveze

Rakar priznaje svoje grijehe i kaže kako podmiruje dugove 'Poduzetnički projekt u kojega sam iskreno vjerovao, slijedom okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti, nije uspio i u konačnici je tvrtka ostala u obvezi prema državi po osnovu poreza i doprinosa. Pokušavao sam neko vrijeme naći rješenje i zatvoriti obveze koje nikad nisam odricao. Kao i svakom poduzetniku, nije mi bilo jednostavno presjeći gordijski čvor i projekt preko noći zaustaviti', stoji u Rakarovom pismu.

>> Koju poruku šalje strana diplomatska elita Josipoviću?

Potpuno neočekivano u fotelju savjetnice za društvena pitanja, u čiju domenu ulazi i kava s građanima, zasjest će Zrinka Vrabec Mojzeš. Novinarka zagrebačke stojedinice, između ostalog, dugi je niz godina pratila rad ureda predsjednika u mandatu Stjepana Mesića. Karijerni diplomat Josip Paro biti će predsjednikov savjetnik za vanjsku politiku. Paro je veleposlanik, koji je odradio mandat u Španjolskoj, Velikoj Britaniji i posljednje u Nizozemskoj.

>> Otkrivamo: Tko su svi predsjednikovi ljudi

Josipovićev savjetnik za obranu i vojna pitanja biti će Zlatko Gareljić, inače nekadašnji SDP-ov zamjenik ministra obrane. Od Mesićevih ljudi ostaju Saša Perković i Siniša Tatalović, a Danica Juričić i dalje će voditi brigu o predsjednikovom rasporedu i bit će pročelnica kabineta Predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene