Patijaneri odavno znaju gdje je dobar provod u Hrvatskoj. Ne kaže se bez razloga da se na Zrću nikad ne spava, a deseci tisuća partijanera u svakome trenutku najbolji su dokaz.

Galerija


Iako je sezona na zalasku klubovi na Zrću i dalje su krcati. ''Dolazim ovdje jer Hrvatska ima lijep krajolik, dobre su temperature, lijepe plaže'', kaže Luka iz Hamburga.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljetni noćni život: Naši nogometaši zabavljaju se na Zrću Slika nije dostupna Turisti o Hrvatskoj: 'Djevojke su divne, muškarci su zgodni'

''Htjela sam se zabaviti sa svojim curama, čula sam da je Zrće najbolje, pa sam ovdje'', kazala je Marie iz Njemačke.

S godinama i osobine mladih turista itekako se mijenjaju. ''Današnji gost nije više zainteresiran samo za cuganje i plesanje. Traži nešto više, a to je ono što mi možemo ponuditi ovdje gdje imamo i resort i sportske aktivnosti, četiri nacionalna parka'', kaže Goran Sertić.

Dobrom sezonom zadovoljni su i taksisti. Bungee, jet ski, wakebord, teretana samo je mali dio onog u čemu turisti ovdje mogu uživati. U turističkim agencijama pripreme za iduću sezonu u punom su jeku.

''Aktivan turizam vezan za biciklizam, vezan za pješačenje, vezan za otkrivanje naših prapovijesnih otočnih nalazišta kojih je otok krcat'', rekao je Zlatko Škunca, direktor turističke agencije.

Ključne promjene vidljive su i na gastronomskoj karti. ''Ljudi traže kvalitetan obrok - komad dobrog mesa, ribe, tuna stake dobro ide'', rekao je kuhar Tomislav Burazer. Ono što je sigurno jest da će turističke brojke i ove godine biti itekako u plusu.

Gosti su spremni potrošiti novac na dobar provod. To je na Zrću prepoznato, pa će se ondje i vidjeti sve veći broj restorana. Takvi stranci ne pitaju za cijenu. Oni žele dobar provod, piće, ali i ukusnu hranu. Zrće je tako postalo destinacija za ljubitelje elektronske glazbe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr